tiistai 1. toukokuuta 2012

Leipuri Hiiva ja muita sytomyssyjä


Vastasyntyneitten pipokavalkadin jälkeen oli aika siirtyä takaisin sytomyssyjen pariin, lankoja kun edelleen riittää samoin kuin mielenkiintoisilta vaikuttavia pipo- ja myssymalleja.Jossain blogissa törmäsin The Shilling Hatiin, jonka taivutin sytomyssyksi The Cotton Garden Violasta 3 mm puikolla neuloen. Muistaakseni valitsin isoimman koon silmukkamäärät, jolloin päädyin arviolta M-kokoiseen pipoon. Lankaa kului noin 40 g.Shillinkihatun jälkimainingeissa pyöräytin Jaeger Pure Cotton -puuvillalangasta 3 mm puikolla oman viritelmän. Silmukoita pipossa on muistaakseni 96 ja langankulutus hieman vajaan kerän verran, lopputulos on taas jotakuinkin medium.Lahjoituslangoissa oli vielä kaksi kerää lisää valkoista Jaeger Pure Cottonia, joista päätin neuloa Aliisan. Siitä kuoriutuikin varsinainen leipuri Hiivan leivontamyssy: lankaa kului 3 mm puikolla neuloen aika tarkkaan kaksi kerää eli noin 100 g, joten myssy on paitsi iso, myös melko raskas. Ehkäpä joku kuitenkin pitää siitä, joten kyllä tämäkin myssy lähtee tarjolle sairaalan syöpäosastolle.


Falling Water Slouchy Hat oli ehtinyt odottaa kuukausitolkulla printattuna sopivaa lankaa ja inspiraatiota.Lopulta päätin kokeilla lahjoituksena saatua Wendyn Pure-bambunauhalankaa, olihan siinä myssyn nimeen sopiva vedensininen värikin. Nitkuttelin menemään 3,5 mm puikolla, jolloin noin 80 grammasta lankaa syntyi pienehkö myssy. Malli on kyllä kaunis, mutta puikkokoko oli ehdottomasti liian pieni langalle: reunajoustimen jälkeen olisi pitänyt suosiolla vaihtaa vähintään puoli milliä paksumpaan puikkoon.


Näiden myssyjen ja pipojen myötä sytomyssyilytahti on taas vaihteeksi laantumaan päin ja maltan neuloa välillä jotakin muutakin. Lahjoituslankoja on kuitenkin jäljellä edelleen vajaa pussillinen, joten eiköhän tässä kevään ja kesän aikana tule neulottua vielä myssy jos toinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti