sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Sytomyssyjä bambusta


Bambulangat soveltuvat mielestäni erityisen hyvin sytomyssyihin: bambu on sileää, pehmeää, hengittävää ja parhaimmillaan antibakteerista. Saamieni lahjoituslankojen joukossa oli paitsi jo aikaisemmin nähtyä bambusekoitetta, myös 100 % bambulankoja, jota kokeilin taivutella jonossani oleviin ohjeisiin.



Bus Hatin nitkuttelin 4 mm puikolla Wendyn Pure-bambunauhalangasta; lankaa kului tähän pieneen päähän sopivaan pipoon inasen yli 50 g. Mallille olisi ollut eduksi tulla neulotuksi paksummasta langasta paksummalla puikolla, mutta eiköhän se mene näinkin.



Samaista Wendyn Purea riitti vielä Sipulihattuun (Rav-linkki ilmaisohjeeseen), jota kului 4 mm puikolla neulottuna noin 70 g. Minusta tämä malli on varsin veikeä, voisin kuvitella tekeväni tällaisen itselleni jostakin muhkeammasta villalangasta. Bonusta on tietysti se, että malli on suomalaisen suunnittelijan käsialaa.



Spring Picnic Beret näytti paremmalle alkuperäisessä mallikuvassa kuin tällaisena 4 mm puikolla Just Bamboo -langasta neulottuna; lankaa kului noin 60 g. Tällekin mallille olisi ehkä ollut eduksi, jos lanka olisi ollut paksumpaa, minusta reikien ei olisi tarvinnut korostua noin selvästi. Toivottavasti joku kuitenkin pitää tästäkin versiosta.


Tämä se on ihan parasta sytomyssyilystä: saan vapaasti kokeilla erilaisia kiinnostavia hattumalleja, ja vaikka lopputulos ei joka kerta miellyttäisi omaa silmääni, ei työ varmastikaan mene hukkaan. Lahjoituslankojen myötä minulla on myös erinomainen mahdollisuus kokeilla lankoja (ja värejä!), joita en tulisi koskaan itse ostaneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti