maanantai 3. lokakuuta 2011

Kerta kiellon päälle


Niitä sytomyssyjä, taas. Mihinkäs se tiikeri raidoistaan. Nämäkin tosin valmistuivat jo elokuussa, siinä suhteessa blogi laahaa sukkia lukuunottamatta melkein kuukauden jäljessä.


Koska ensimmäinen Ewani sai kanssaneulojilta kehuja, päädyin virkkaamaan toisenkin "Ievan".Lanka on Mandarin Petitiä ja speksit muutoin samat kuin edellisessä Ewassa, mutta korkeutta tein yhden kohoraidan verran enemmän. Koristeeksi virkkasin tällä kertaa mukaelman spiraaliruususta.Flapper Hat on ollut virkkausjonossani ikuisuuden. Vasta menneenä kesänä sain lahjoitusten mukana käsiini riittävän paksua lankaa, jotta saatoin virkata hatun aivan ohjeen mukaan. SandesGarnin Duettia oli kerä lilaa ja toinen hiekanruskeaa, joten hatusta tuli väistämättä kaksivärinen. 4,5 mm koukulla virkaten tämä valmistui yhdellä istunnolla läheisellä urheilustadionilla sillä aikaa kun omat lapset ja muutama heidän kavereistaan paitsi pelasivat jalkapalloa, myös laskivat liukumäkeä K25-hyppyrimäen muovitetussa alastulorinteessä (liukureina toimivat rinteestä irronneet muoviharjaskappaleet) ja kiipeilivät tuomaritornin katolle maisemia katselemaan. Ilman valvovaa silmää jälkimmäiset oheistoiminnat eivät olisi tulleetkaan kysymykseen, mutta mikäpä minun oli istuessa iltaa katsomon portaissa virkkaamassa.Sain neuletapaamisessa vielä yhden pikkuvyyhdin Rico Design Baby Lolly-Pop DK:ta sytomyssyihin. Koska langan väritys tuntui yhtä vastenmieliseltä kuin ensimmäiselläkin neulontakerralla, se teki mieli neuloa pois lankalaatikkoa rumentamasta. Tällä kertaa päädyin yksinkertaiseen sileään myssyyn, jonka neuloin 3,5 mm puikolla ja 100 silmukalla. Jämälankapussista löytyi sopivasti pieniä nöttösiä lilaa ja vaaleanpunaista, joista sai virkattua myssylangan väritykseen sopivia koristeita. Aika kammottavahan siitä tuli, sitä ei käy kieltäminen: koristelu ei totisesti ole minun heiniäni. Jospa tämä kuitenkin jollekulle kelpaisi.


Sytomyssylangat ovat vihdoinkin selvästi vähenemään päin. Kaksi keltaista Mandarin Petit -kerää onnistuin ujuttamaan Tiinalle sytomyssyilyyn kahden luumunvärisen Catania-kerän kanssa, mutta siitä huolimatta minulla on edelleen melkein kokonainen kerä keltaista puuvillaa - ja kerä tuota luumunviolettia Cataniaa, jota olen saanut naapuriltani pariin eri otteeseen. Lisäksi tulin ostaneeksi paikallisen lankakaupan alelaarista pari kerää bambu-puuvillasekoitetta, joten jos inspiraatio iskee, voin milloin tahansa palata myssyjen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti