perjantai 21. lokakuuta 2011

Käsille lämmintä


Jotta blogi ei muuttuisi Sukkasadon vuoksi aivan pelkäksi sukkaputkeksi, esiteltäköön välillä ylempien raajojen lämmittimiä.Kas, huovutetut tumputhan ne siinä. Minulla oli kerä harmaata Tovea, josta päätin neuloa vähän isommat tumput ihan kokeeksi. Otin 3 mm puikon ja loin 44 s, ennen peukalokiilaa lisäsin vielä perinteiset 4 s. Niinhän siinä kävi, että lanka loppui kesken kaiken. Jämänöttösistäni kaivelin sinistä huopuvaa lankaa, joka riitti kärkien viimeistelyyn, mutta peukalot olisivat jääneet tekemättä, ellei Mohariina olisi tullut hätiin ja lahjoittanut juuri sopivan määrän mustaa Tovea. Jäin hänelle tästä ja erityisesti toisesta isommasta lankalahjoituksesta kiitollisuudenvelkaan, jota en ole vieläkään saanut kuitattua ompeluinnostuksen kadottua totaalisesti tavoittamattomiin. En ole kuitenkaan unohtanut asiaa, sillä tiedän neuleinnostuksen joskus laantuvan ja vaihtuvan taas ompeluhulluudeksi.


Huovutin tumput 60 asteen päivittäispyykin mukana ja niistä tulikin aivan täydellisen tiiviit ja pehmeät. Koko on itselleni reilu, olisiko sellainen iso naisen tai pienehkö miehen käsi; Joulusukat 2011 -keräyksen kautta toivottavasti löytävät joka tapauksessa käyttäjänsä. Olin kokonaan unohtanut, miten pehmeän huovutustuloksen Tovesta saa, joten eivät nämä kyllä viimeisiksi lajissaan jää tänäkään syys-talvikautena.


Protosukkailusta innostuneena päätin käyttää yhden orvoksi jääneen TeeTeen Primavera-kerän protokämmekkäisiin.Kämmekkäissä on sama palmikkokuvio kuin lopullisessa sukkaversiossa ja peukalokiila asettuu samaan kohtaan palmikkokuvioihin nähden kuin sukkien kantakiila. Kämmensyrjässä on puolestaan sileää neuletta rauhoittamassa yleisilmettä ja korostamassa palmikkokuviota.Palmikkokuvio toistuu peilikuvana myös kämmenen puolella, mikä ei liene kovin yleistä. Minusta vain sattui tuntumaan siltä, että haluan kämmekkäistä identtiset, joten on aivan sama, kumpaan käteen kummankin kappaleen sattuu vetäisemään. Näihinkin minulta pyydettiin ohjetta, joten voi olla, että luvassa yhteensopivat sukka- ja kämmekäsohjeet. Tätä malliahan on helppo säätää isommaksi lisäämällä silmukoita kämmensyrjän puolelle ja neulomalla lisää pituutta, mikäli niin haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti