lauantai 4. joulukuuta 2010

Olympiatuli-kämmekkäät


Opiskelukaverini sattui ohimennen mainitsemaan, että saattaisi tarvita kämmekkäät koirakoulutuskentälle. Minä tartuin välittömästi mahdollisuuteen toteuttaa jo jonkin aikaa muhineen idean ohuesta sukkalangasta neulotuista kämmekkäistä.
Lankana näissä on Rellana Flotte Socke 4fach (210 m / 50 g; 75 % villaa ja loput tekokuitua), orpo hiekanruskea kerä, jonka olin taannoin ostanut muiden sukkalankojen mukana Huutonetistä. Neuloin 2 mm puikoilla ja 50 silmukalla, Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit -kirjasta napatun palmikkokuvion asemoin niin, että se muotoilee rannetta tiukemmaksi. Peukalokiilassa on yhteensä 14 s, lisäykset tein joka kolmas kerros.


Täydellisen tyytyväinen en ole, luultavasti muokkaan vielä tuota palmikkokuvion kehystä seuraavaan evoluutioversioon. Muilta osin kämmekkäät ovat sitä, mitä lähdin hakemaan: tiiviisti istuvat ja palmikkokuvion ansiosta myös ranteesta napakat. Jätin sormiosan tarkoituksella melko lyhyeksi, jotta sormia on helppo liikuttaa ja taskusta on helppo kalastaa makupaloja palkinnoksi koulutettavalle koiralle.


Näiden kämmekkäiden myötä törmäsin taas tuttuun ilmiöön: olen aina neulonut paljon omasta päästäni ja nyt, kun olen alkanut viimein kirjata vapaan assosiaation tuotoksiani myös ylös, tekisi mieleni kirjoittaa ohjeet lähes kaikkiin "omiin malleihin". Niinpä näidenkin kämmekkäiden jatkokehitysversio saattaa joskus päätyä kirjoitettuun muotoon. Tämän koeversioparin nimesi esikoiseni, jolle palmikkokuvio toi mieleen olympiatulen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti