Entinen työkaverini mainitsi taannoin ihailleensa tämän postauksen viimeisintä pipoa ja minä lupasin tietysti neuloa hänelle samanlaisen joskus inspiraation iskiessä. Tänä syksynä se sitten viimein iski.
Koska ex-työkaverini pää on samaa kokoluokkaa kuin kuopuksellani, jouduin muuttamaan alkuperäistä mallia hieman. Päädyin tekemään pipon 90 silmukalla ja 4 mm puikolla, eli kavensin mallikerran 15 silmukkaan alkuperäisestä 20:sta, mikä johti puolestaan hieman erilaisiin päälakikavennuksiin. Lopputulos kuitenkin oli saajalleen mieluinen, joten ilmeisesti muokkaukset onnistuivat. Lankana on sama Novitan Luxus Stone kuin alkuperäisessäkin mallipipossa ja sitä kului muistaakseni suunnilleen kerän verran.
Blogimiehen siskon mies puolestaan toivoi "tummaa, matalaa pipoa". Tarkempia toiveita kyseltyäni päädyin neulomaan Käänteisen paikallisesta lankakaupasta euron kerähintaan löytyneestä CEWEC California Salida -sukkalangasta (75 % villaa, 25 % nylonia; 210 m / 50 g). Puikkokooksi valikoin 2,5 mm ja silmukkamääräksi 140.
Loin silmukat tällä Eunny Jangin luontimenetelmällä, jolloin sekä nurjalla että oikealla puolella luontireunan silmukat näyttävät juuri siltä miltä niiden pitääkin, joko nurilta tai oikeilta. Tämä luontitapa istuu minusta erityisen hyvin Käänteisen keskeisimpään ominaisuuteen eli siihen, että pipoa voi käyttä kummin päin vain. Ensimmäiseen versioon neuloin 22 cm ennen päälakikavennuksia, mikä oli ehdottomasti liikaa, kun tavoitteena oli matala pipo, jossa on vain kohtuullinen taite. Niinpä neuloin toisen samanlaisen pipon, jossa päälakikavennukset alkavat 18 cm:n suoran osuuden jälkeen. Ainakin testipäässä eli esikoisellani (jonka pää on samaa kokoluokkaa kuin pipon saajalla) pipo näytti täyttävän muotokriteerit. Lankaa kului syvempää pipoon hieman toista kerää, matalampaan vastaavasti vähän vajaa kerä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti