keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Suklaatunika


Vajaa vuosi sitten neuloin naapurini lahjoittamista Novitan Ainoista jakun, joka päätyi lopulta isosiskoni käyttöön. Lankaa jäi jakun jälkeen vielä noin 700 g, josta ajattelin neuloa itselleni joskus tunikan. Saatuani vihdoin The Ikuisuusneuleen valmiiksi olin viimein innokas neulomaan jotakin muutakin isoa, tosin tällä kertaa nopeasti ja helposti. Etsiskelin aikani mieluista tunikamallia, mutta koska sellaista ei taaskaan löytynyt, päätin suunnitella ja toteuttaa sellaisen itse.
Tunika on neulottu ylhäältä alaspäin 80 cm pitkällä 5 mm puikolla kokonaan ilman saumoja. Kaulus on pelkkää suoraa joustinneuletta ja yläosassa on perusraglanlisäykset, kainalosilmukat loin taas apulangalle, jonka purkamalla sain valmiit silmukat hihan alaosaan. Sovittelin neuletta matkan varrella ja jossain rintojen alapuolella aloin lisätä sivuihin 2 s viiden sentin välein. Vielä ennen helmajoustinta lisäsin silmukoita, ettei helma vahingossakaan alkaisi pussittaa.


Lopputulos on enemmän kuin osasin odottaa, pidän siitä todella. Tämä on ensimmäinen villapaitani, joka on aidosti mittojen mukaan tehty ja tyköistuva. Kaulus on juuri sopiva pieni juju muuten todella yksinkertaiseen malliin. Halusin nimenomaan lyhythihaisen tunikan, jotta se olisi käyttökelpoinen myös sisätiloissa, ja minusta ratkaisu oli oikein onnistunut myös visuaalisesti. Niin, kuvanottohetkellä satoi lunta. En jäänyt odottamaan parempaa keliä, sillä näin talvisaikaan minä, neule, luonnonvalo ja valokuvaaja olemme samaan aikaan läsnä vain viikonloppuisin.


Lankaa kului jokseenkin 600 g, joten nyt kaikki neule- ja virkkuulankani mahtuvat vihdoin ja viimein kolmeen 30 litran muovilaatikkoon. Tätä on toki edesauttanut myös kasvanut innokkuus lahjoittaa pois sellaisia lankoja, joille en ole keksinyt mitäään mielekästä käyttökohdetta. Nyt lankavarastoni alkaa olla siedettävää suuruusluokkaa ja laatukin sillä mallilla, että langoista vain pieni osa vaivaa niin, että ne pitäisi neuloa mahdollisimman pian pois. Viimeinkin alkaa näyttää jopa todennäköiseltä, että pääsen tavoitteeseeni eli alle 5 kg:n lankavarastoon vielä tämän vuoden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti