keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kalakukkovaihto: paketti parilleni


Kalakukko-käsityövaihdossa omaksi lahjottavakseni tuli ArualMaria. Aluksi ilmassa oli rimakauhua, mutta kun ArualMaria toivoi erityisesti saavansa jonkin maksullisen ohjeen, lähdin tutkailemaan hänen Ravelry-toivejonoaan. Siellä komeili kärjessä Photosynthesis Shawl -huiviohje (Ravelry-linkki), josta koko paketin "teema" sai tavallaan alkunsa. Vaihtoemon avulla sain lahjoitettua ohjeen ilman, että paljastuin ennen aikojaan.


Tällainen paketista lopulta muodostui:



Fotosynteesi vei ajatukseni vihreään, joka murretuissa sävyissään oli myös yksi ArualMarian lempiväreistä. Niinpä ompelin hänelle Buttercup Bagin aikoinaan kirpputorilta osamastani vakosametista sekä naapurilla teetättämästäni paidasta yli jääneestä pellavasta. ArualMaria arvostaa reilua kauppaa ja luomua sekä pitää teestä, joten laitoin mukaan Clipperin Indian chai -teetä; parini vegaanius esti minua uskaltautumasta sen suuremmin herkkuostoksille.


ArualMarian toiveissa oli saada (mahdollisesti kasvikuituista) lankaa, jota ei saa paikkakunnalta ja jota hän ei ole aikaisemmin kokeillut. Mitään vaihtobudjettiin ja pakettini teemaan sopivaa kasvikuituista tilauslankaa en oikein löytänyt, joten päädyin "ostoksille" oman lankavarastoni uumeniin. Näin sain myös laskettua langan arvolle sopivan inflaation ja siten pysyin alkuperäisessä budjettisuunnitelmassa. Onneksi parini ilmoitti toistaiseksi huolivansa myös eläinkuituja puikoille vegaaniudestaan huolimatta, joten pakettiin päätyi toivottavasti mieluisen väristä vironvillaa, jota ei mielestäni ainakaan paksuudessa 8/2 taida tältä paikkakunnalta saada. Tämä kyseinen vihreä vironvilla saattaisi taipua kauniisti esimerkiksi Knittyn Citron-huiviksi.


ArualMaria mainitsi harrastavansa myös lukemista sekä toivoi saavansa mahdollisesti jotakin itse tehtyä sellaisella tekniikalla, jota hän harrastaa vähemmän. Niinpä lisäsin vaihtopakettiin vielä Pieni lankakauppa -pokkarin ja mustan virkatun Fan Bookmark -kirjanmerkin. Jotenkin uumoilen, ettei hömppäkirja ole aivan parini kirjallisuusmieltymysten mukainen, mutta se onkin kierrätysbonus, sillä luin pokkarin ensin itse ja toivon, että ArualMaria laittaa sen aikanaan eteenpäin seuraavalle neulojalle. Minusta tuo kirja vain toi niin elävästi mieleen neuletapaamiset paikallisessa lankakaupassa, etten voinut vastustaa kiusausta liittää sitä tähän pakettiin! Kierrätyskirjalle ei sitäpaitsi tarvinnut laskea arvoa lainkaan, joten pysyin jotakuinkin budjetissa, jos vironvillan "varastointi-inflaatio" otetaan sopivasti huomioon.


Itse olen ihan tyytyväinen paketin kokoonpanoon, tosin budjetti olisi tehnyt mieli ylittää reilummastikin, jotta olisi saanut paketista "täydellisemmän", mutta ainahan parantamisen varaa jää, teki mitä hyvänsä. Täällä ArualMarian oma postaus aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti