sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Pientä pyöreää


Virkkausringin Virkkaa ympyrää -kesätempaus antoi minulle hyvän tekosyyn antautua mielihalulleni virkata kauniita tai tekniikaltaan mielenkiintoisia pyörylöitä. Langaksi valitsin saman mysteeripuuvillan kuin edellisen bloggauksen koruissa, koukulla oli mittaa 1,75 mm.Vasemmanpuoleinen tähti/-kukkamalli on Eeva-Liisa Kortelahden kirjasta Virkkausmalleja. Siinä minua kiehtoi keskiosan kolmiulotteisuus sekä tekniikka, jolla uloimmat sakarat virkattiin. Pienempi malli on Mary Oljen kirjasta Peitteitä ja hartiahuiveja, kolmas kokoelma. Siinäkin tekniikka kiehtoi enemmän kuin varsinainen ulkonäkö. Alunperin ajattelin, että näitä pyöreitä kokeiluvirkkauksia voisi käyttää vaikkapa ommeltujen kassien ja pussukoiden koristeina, mutta sellaiseksi nämä ovat kyllä aika isoja. Vaan eiköhän aika tavaran kaupitse eli aikanaan nämäkin löytävät paikkansa muualtakin kuin sekalaisten valmistuneiden käsitöiden laatikosta.


Samainen mysteeripuuvilla halusi muuntua myös lasinalussetiksi veljeni rantasaunalle.Settiin kuuluu hiukan isompi kannunalunen sekä kahdeksa lasinalusta.Kannunalunen on "Onnen tähti" -niminen malli Mary Oljen kirjasta Virkattuja vuodepeitteitä. Lasinalusista halusin pienemmät, joten muokkasin samaista mallia omasta päästä. Tämä oli erinomainen uimarantaprojekti, pieniä kevyitä virkkauksia, jotka kulkivat helposti mukana hellekeleillä jokapäiväisille uintireissuille.


Aikaisemmin esittelemästäni tunikasta jäi jäljelle 30 g lankaa, joka piti tietysti työstää miksipä muuksi kuin tiskirätiksi ja pesusieneksi.Mallina tutut The Windmill Dishcloth omin muunnoksin sekä Spiral Scrubbie. Nämä lähtivät kiitokseksi langan lahjoittaneelle kanssaneulojalle.


Työpaikan kahvihuoneessa on uuni, jota käytetään välillä esipaistettujen pullien valmistamiseen, mutta patalappuja ei ole ensimmäistäkään. Niinpä päätin korjata tilannetta hyödyntämällä Tapion Kaupasta jo aikoja sitten tarjouksesta tilaamiani Tove-lankoja.Luulin tilaavani tummaa ja vaaleaa petroolia, mutta tulikin havun- ja ruohonvihreää (vihreämpiä kuin kuvassa). En jaksanut neljää kerää palauttaa, vaan arvelin niille löytyvän joskus käyttöä. Virkkasin 4 mm koukulla kaksinkertaista lankaa spiraaliksi ja huovutin pesukoneessa 60 asteessa muun pyykin mukana. Eihän se kaunis ole, mutta ajaa asiansa eikäpä minun tarvitse näillä näkymin katsella sitä enää pitkään, kun siirryn vapaaehtoisesti palkansaajasta opiskelijaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti