keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Kassi ja pari kännykkäpussia


En näköjään saa koskaan tarpeekseni kassien ja pussukoiden ompelusta. Tällä kertaa kaivoin esille viime kesänä haltuuni päätyneen Marimekon kankaan, josta jo tuolloin suunnittelin ompelevani laukun blogimiehen sisarelle. Inspiraatio odotti kuitenkin itseään lähes vuoden ja lopputulos on tässä:



Päällikangas on Fujiwo Ishimoton "Kukkula" vuodelta 2003, värinä tummanruskea ja valkoinen. Vuorina on vanhaa lakanakangasta, iso vetoketjutasku on kassinsuussa. Kantohihna on leveähkö ja melko lyhyt, kassi on sellainen reilu kainaloinen. Toivottavasti laukulle löytyy jonkinlaista käyttöä, ainakin se on jämäkkä ja vetoketjutaskuun mahtuu tärkeimmät arvotavarat. Kassia voi kantaa myös kädessä ilman, että se laahaa maata.


Kännykkäpussejakin innostuin ompelemaan lisää, sillä oma liskopussini osoitti vaalean värin olevan käyttötavaran suojana kovin epäkäytännöllinen. Ensin ompelin itselleni uuden pussin:



Päällikangas vanhaa verhopellavaa, sisus puolestaan ihanaa vihreää pellavaa, josta teetätin naapurin ompelijalla itselleni pellavapaidan/-jakun. Luonnollisesti otin kangaspalasta jääneet jämät itselleni, olinhan maksanut koko kangaspalasta eikä ammattiompelija muutenkaan tee mitään jämäpaloilla. Tykkään pussukasta kovasti, tämä on värinsäkin puolesta käytännöllinen ja pellava materiaalina kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.



Nämä kaksi menivät blogimiehen siskon perheeseen, ruskea kangas on puuvillaisesta paneeliverhosta, kuviollinen on viimeinen tilkku Tikrunmamin kassista yli jäänyttä Marimekkoa. Molemmissa on vuorina samaa vihreää pellavaa kuin omassa pussukassani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti