tiistai 6. huhtikuuta 2010

Ei se ikinä lopeta


Pipoja, lisää pipoja. Anteeksi jo heti kärkeen, eivät nämä ole edes viimeiset vielä(kään). Sanomattakin selvää, että sytomyssyjähän nämäkin ovat.Tämä on eräänlainen Tähdellinen-variaatio, päälaelta aloitettu ja suunniteltu niin, että lopulta silmukoita on 120. Puikossa mittaa 2,5 mm ja lankana jokin ikivanha puuvilla, jonka sain ystävältäni. Olin tuominnut kyseisen langan virkkuulangaksi ja kerran jo virkannutkin sen puolikkaaksi kassiksi, mutta loppusijoitus löytyi tästä myssystä. Reunukseen tein pykäreunaisen taitoksen, joka minusta sopii mukavasti simppeliin tyyliin. Lankaa kului jokseenkin 40 g.Kierremyssy sai alkunsa naapurista, joka oli nähnyt Designer Knitting -lehden Koigun lankamainoksessa tämäntyylisen myssyn ja kaipasi ohjetta. Etelä-Savon sytomyssykampanjan bloginapissa bongasin mainoksen kaltaisen myssyn ja Ukkolan Akat -blogin Leena ystävällisesti kirjoitteli blogiin siitä ohjeen. Halusin kuitenkin viimeistellä myssyn reunan toisella tapaa ja kaventaa päälaella jonkin verran, ettei päälakea kiinni kuroessa tulisi niin kovin paksu sumppu. Testasin omaa lyhennettyihin kerroksiin perustuvaa systeemiäni naapurilta saamallani Zitron Kokonilla, 3 mm puikolla ja 50 silmukalla, kerroksia kertyi noin 150. Toiseen reunaan lyhennettyjen kerrosten ansiosta kertyneiden silmukoiden avulla huolittelin alareunan neljän silmukan i-cord -päättelyllä.


Vielä tähän jäi toivomisen varaa, päälaella olisi voinut rytmittää lyhennetyt kerrokset vähän toisin, kappaleen olisi voinut aloittaa jämälangalla, jonka purkamisen jälkeen aloitus- ja lopetusreunan olisi voinut silmukoida yhteen ja välttyä näin kokonaan saumalta ja alareunan olisi voinut tehdä kuten lankamainoksen alkuperäismyssyssä, josta löysin myöhemmin onnekseni valaisevia projektikuvia Ravelrystä. Zitron Kokonia on jäljellä toinenkin kerä, joten saatan kokeilla vielä paranneltua versiota kierremyssystä, joka sinänsä on minusta aika mainio "urbaani turbaani".


Edit: kierrepiposta kirjoittelen varmaan joskus oman ohjeversioni, jolla osallistun Ravelryn Kahelit-keskustelufoorumin yhden vyyhdin haasteeseen. Sen pipon neulon luultavasti villasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti