keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Vaihtokauppa se on joka kannattaa


Taannoin pidimme paikallisessa neuletapaamisessa lankakirppistä, jossa oli mahdollisuus ostaa, myydä, lahjoittaa tai vaihtaa lankoja ja tykötarpeita. Minulla oli tarkoituksena lähinnä päästä eroon muutamista langoista, ei hamstrata uusia, mutta toisin kävi. Lahjoitin kyllä muutaman kerän kammolankajämiä koululaisille askartelutarpeiksi, mutta sain lahjoituksena kerän vaaleankeltaista puuvillalankaa sytomyssyihin sekä tein mielestäni varsin onnistuneet vaihtokaupat.



Minulle päätyi kolme 160 gramman vyyhtiä hyvin marinoitua merseroitua puuvillalankaa kauniissa vihreän sävyssä, joka on vihreämpi ja vähemmän kiiltävä kuin kuvassa. Mitä enemmän vyyhtejä katselen, sitä enemmän pidän väristä. Lankaa on niin paljon, että tästä voisin kuvitella tekeväni jotakin ihan itselleni, vaikka alunperin ajattelin lankaa erilaisiin pienempiin virkkaus- ja neuleprojekteihin.


Vastineeksi langoista lupasin ommella kässäpussin. Väritoiveita kysellessä sain summittaisia määreitä "esimerkiksi jostain tummasta tai sinisestä", joten näillä perusteilla kaivelin kangasvarastojani.



Tämä reissuneulelaukku on hyvin samantyyppinen kuin parisen viikkoa sitten esittelemäni  ArualMarian palkintokassi, kassinsuussa tosin on vain yksi tasku. Päällikangas on tummansinistä vakosamettia ja vuori pikkuruudullista puuvillaa, molemmat muinoisesta sikasäkkihankinnastani. Tämän tyyppisen kassin ompelu alkaa sujua siinä määrin ripeästi, että voisin harkita ompelevani itsellenikin tällaisia työn alla oleville neuleprojekteille, jotta ne olisi helppo ottaa kiireessäkin mukaan nappaamalla vain kassista kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti