tiistai 23. helmikuuta 2010

Tähtilatvat ja Allokko


Uusimmassa Ullassa (1/10) on ohjeet tammikuussa neulomiini Tähtilatva-pipoihin, joiden syntyhistoria on kuvattu ohjeen johdannossa eli ei siitä sen enempää.Ensin tuli versio 1, jossa päälaen tähtikuvio on nurjaa. Koska tämä pipo näytti varsin lupaavalta myös nurjalta puolelta, päätin tehdä toisenkin version, jossa tähtikuvio on sileää oikeaa:Mallina toimineella sisarellani on pieni ja siro pää, hänelle nämä pipot ovat vähän turhan syviä, omaan isoon päähäni kun nämä suunnittelin. Lankana käytetty TeeTeen Pallas on sen verran ohutta, että kokonaisuudesta tuli sellainen lenkkipiponomainen. Tulipahan tehtyä ja kun ohjeetkin oli helppo kirjoittaa, tulin lähettäneeksi ne Ullaan - vielä kun pipoille löytyisi käyttäjät. Ehkä keväämmällä innostun taas sauvakävelystä ja otan toisen näistä omaan käyttöön.


Kirjaston poistomyynnistä löytyneestä Kauneimmat neulemallit -kirjasta silmiin tarttui heti ensiselaukselta mallineule nro 192, joka selvästi halusi sekin osaksi pipoa. Niinpä tulin neuloneeksi taas yhden sytomyssyn, jonka nimesin Aallokoksi.Alun joustinneule on neulottu Novita Tennesseen jämistä 3,5 mm puikolla, sillä suunnitelmissa ollutta Novita Oliviaa oli jäljellä enää yksi 50 g:n kerä, joka kuluikin kokonaan loppupipoon 4 mm puikolla neuloen. Lopputulos pääsee oikeuksiinsa vasta käyttäjän päässä, mutta tällä kertaa en saanut houkuteltua ketään mannekiiniksi. Tähänkin pipomalliin olen sen verran tyytyväinen, että harkitsin vakavasti ohjeen kirjoittamista ja sen julkaisemista jossain (blogissa / Ravelryssä / Ullassa), mutta se vaatisi korvaavan langan etsimistä ja mallin uudelleen neulomista, sillä tästä ensimmäisestä versiosta en tullut tehneeksi muistiinpanoja eikä Oliviaakaan taida enää kaupoista saada. Harkinnassa on, josko kokeilisi muokata mallia ohuemmalle langalle vilpoista kesäpipoa silmälläpitäen, mutta se vaatii jo jonkin sortin aivojumppaa. Tällä haavaa piponeulontakiintiö on tukevasti täynnä ja työn alla aivan muita juttuja.


PS. On siellä Ullassa nyt myös Kiertoradalla-sukat, viimeinkin. Lämmin kiitos vielä kaikille kolmelle testineulojalle, ilman teitä ohjeeseen olisi jäänyt todella paljon enemmän virheitä ja epäselvyyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti