maanantai 8. helmikuuta 2010

ArualMarian palkinto


Kolmas ja viimeinen lankainventaarioveikkauksen palkinto on toimitettu ArualMarialle, joka veikkasi lähimmäksi lankojen kokonaismäärän. Häneltä kysyin suoraan, olisiko jotain spesifiä toivetta palkinnon suhteen ja kun yhtenä vaihtoehtona oli "kässäpussi", tartuin siihen.



Tämä laukku on mitoitettu niin, että siihen mahtuu reilumpikin reissuneule. Koska reissukäsitöiden mukana tulee useimmiten kuljetettua myös oheistarvikkeistoa kuten vaikkapa saksia ja mittanauhaa, kassissa piti olla ainakin yksi tasku tähän tarkoitukseen. Sisäpuolelle en vetoketjullista taskua halunnun ommella, sillä juuri mikään ei ole raivostuttavampaa kuin lankojen (tai vielä pahempaa, neuleen) tarttuminen vetoketjun vetimeen tai hampaisiin. Niinpä päätin testata ideaa ommella vetoketjutaskut kassinsuuhun, taskupussit ompelin yksinkertaisesti tikkaamalla vuorin ja päällikankaan yhteen. Isomman taskun mitoitin niin, että sinne mahtuu kulmittain 20 cm:n sukkapuikotkin tarpeen vaatiessa.


Päällyskankaan olen ostanut kassinompelutarkoituksessa Eurokankaan alesta; itsekkäistä syistä mitoitin tämän kassin niin, että kangasta jäi vielä puolet jäljelle mahdollista toista vastaavaa kassia ajatellen. Vuorikangas on vanhaa lakanaa (kiitokset ja terveiset Paukulle Helsinkiin), vetoketjut purkuosastoa naapurin varastoista. Lopputulos oli omasta mielestäni varsin onnistunut, toivottavasti se vastaa edes suurinpiirtein myös ArualMarian toiveita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti