lauantai 3. lokakuuta 2009

Huovutettuja patalappuja


Sukkasadon alkua odotellessa jouduin pidättelemään itseäni tarttumasta sukkalankoihin ja -puikkoihin. Jotakin sijaistoimintoa oli pakko keksiä, siispä jälleen kerran jämälankojen kimppuun. Käsittelyyn pääsivät vaihteeksi villalanganloput.Kirpparilta vuosi sitten ostamani Fritidsgarnin lopuista virkkasin 9 mm koukulla pari patalappupohjaa, jotka huovutin 60 asteen konepesussa muun pyykin joukossa. Huovutuksen jälkeen lisäsin ilmettä pliisun värisiin lappuihin okranvärisen ja sammaleenvireän Mambon lopuilla sekä pätkällä tuntematonta ruosteenpunaista villalankaa. Kuva on järkyttävän huono surkeasta valaistuksesta johtuen, patalaput ovat luonnossa ihan mukiinmenevät ja varmasti toimivat, sen verran tiiviit ja isot niistä tuli. Molemmat lähtevät Patalapputalkoitten nimissä hyväntekeväisyyteen.


Vironvillan ja Kamenan lopuista syntyi pari pyöreää patalappua:Ruskeasta harmaaseen liukuvan jämänöttösen olen saanut Tikrunmamilta, sen yhdistin Swallowtail Shawlista jääneeseen Kamenaan ja virkkasin kaksinkertaisen langan 4 mm koukulla. Musta on kaksinkertaista vironvillaa myös 4 mm koukulla virkattuna. Molemmat patalaput kävivät 60 asteen pesussa huopumassa; valko-harmaa lähtee hyväntekeväisyyteen, musta lahjaksi.


Ei näitä meikäläisen patalappuja kovin kauniiksi voi kehua parhaalla tahdollakaan, mutta mukava niitä on tehdä - ja erityisen mukavaa on saada kulutettua langanloppuja ihan viimeiseen metriin saakka loppuun.


Mutta että voikin olla surkeita kuvia, huh.

1 kommentti: