tiistai 1. syyskuuta 2009

Tunnustan


Näin sukkasadonkorjuun ensimmäisenä päivänä lienee sopiva aika sukka-aiheiselle tunnustukselle.


Olen tainnut jäädä koukkuun sukkien suunnitteluun. En omista ensimmäistäkään sukkakirjaa, mutta niin paljon olen Blogistaniaa haravoinut, että olen imenyt itseeni paljon vaikutteita. Valtaisasta ilmaisten mallien tarjonnasta huolimatta minun on ollut aika vaikea löytää malleja, jotka todella kolahtavat - siispä yrittämään itse. Heti ensimmäisestä mallista tuli itselleni niin mieluinen, että yrittänen kirjoittaa siitä pikkuhiljaa ohjetta tarjolle Ullaan, joten jääköön ne sukat toistaiseksi esittelemättä. Toisetkin "omasta päästä" -sukat ovat jo ehtineet valmiiksi asti, ne paljastettakoon kuvin samantien:Koko sukka-Blogistania kiertää, niinpä minäkin. Sukat on neulottu tummanpunaisesta (kuvaa selvästi tummemmasta) Gjestal Maijasta 2,5 mm puikoilla ja 54 silmukalla, lankaa kului koon 38 sukkiin melko tarkalleen kaksi kerää. Joustinneule on 3o, 1n ja pitsikuvio on reunasilmukat mukaanlukien 10 silmukan levyinen. Kantapäänä ranskalainen, joustinneule jatkuu kavennusten alkuun saakka.Sukat ovat tietenkin toistensa peilikuvat siten, että pitsi kiertää takaa ulkosyrjän kautta eteen. Kärjessä on nauhakavennus ja viimeiset 14 silmukkaa on päätelty silmukoita jäljitellen. Näiden sukkien innoittajana on tainnut olla selvimmin Cookie A:n Kai Meit, joita olen ihaillut monien blogissa ja joiden mallia pääsin kurkistamaan Sock Innovation -kirjasta reilu viikko sitten pitämissäni "ompeluseuroissa" (jotka keskittyvät pääosin kylläkin neulomisen ympärille) - siihen mennessä tosin omista sukistani oli valmiina jo toinen.


Maija on tähän malliin vähän turhan paksu lanka, sitä paitsi en muutenkaan ole sen kanssa oikein sinut, sillä siistiä en Maijasta tahdo saada millään. Omaan makuuni se on liian löyhäkierteistä ja/tai nihkeää, mutta tähän hätään ei ollut varastoissa juuri parempaakaan tarjolla. Pitsikuvioonkin taidan tehdä vielä muutoksia samalla, kun yritän laskea pitsikuvion loppukavennukset symmetrisiksi molempiin sukkiin. Protosukissa en saanut kaventumaan pitsiä reunaa kohti täysin yhdenmukaisesti muistiinpanoista huolimatta, mutta päätin jättää täydellisyydentavoittelun paremmalle langalle. Olen kuitenkin sen verran tyytyväinen lopputulokseen, että taidan jatkaa mallin hienosäätöä uusien sukkien parissa. Protosukat menivät siskoni varpaita lämmittämään.


Pahoin pelkään, ettei tämä jää tähän. Sukkasadon aikana (minä vaikutan muuten Hillokellarissa) taidan kuitenkin keskittyä enemmän määrään kuin laatuun, sillä tarkoitus olisi vajuttaa sukkalankalaatikkoa paksumpien lankojen osalta ja samalla tehdä hyvää tuntemattomille viluvarpaille neulomalla sekä Joulusukat 2009 -projektiin että Projekti Villasukkaan.


Haluaisitko muuten ehdottaa sukille sopivaa nimeä? Minulla on jo mielessä yksi nimiehdokas, mutta mieluusti lueskelisin, mitä mielikuvia sukkamalli blogini lukijoille tuo mieleen. Saatan jopa palkita itselleni mieluisimman ehdotuksen...


Edit: Nimiehdotuksia saa tehdä sitä mukaa kun mieleen juolahtaa, deadlineakaan ei toistaiseksi ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti