sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Nokinen Revontuli


Halusin muistaa blogianoppia jotenkin uuden vuosikymmenen täyttyessä hänen elämässään. Jo keväällä päätin neuloa Revontuli-huivin ja kesän alussa sain hankittua Tinttamarellista juuri anopille sopivaa Vironvillaa. Valmista tuli, hyvissä ajoin ennen elokuun puoliväliä tässä tarkentamattomista aikataulukömmähdyksistä johtuen.Värin myyntinimi oli osuvasti Noki. Se tosin näytti vyyhdillä aivan vanhan intiaanipäällikön hiuksilta muutamine hopeanharmaine suortuvineen. Neuleessa värit kuitenkin liukuvat juuri niin nokisesti kuin nimi edellyttääkin.


Huivi on neulottu 6 mm puikolla, joten siitä tuli varsin ohut; vitosen puikko olisi saattanut olla käsialani ja lanka huomioon ottaen parempi, mutten omista kuin 4 mm ja 6 mm pyöröt kyllin pitkinä (80 cm). Tällä kertaa päättelin reunan joustavasti Swallowtail Shawlin ohjeessa olleella tavalla, joten reunan pingottaminen Batman-viitan tyyliin onnistui ongelmitta. Tai ainakin lähes - pingotusalustana käyttämäni vuodesohvan patja ei tahtonut riittää mitoiltaan huivin pingotukseen, kärkiväli kun olisi venynyt helpostikin yli kahden metrin. Langankulutusta en ole saanut mitattua, noin 220 g:n vyyhdistä jäi reilusti yli, joten luulisin huivin painavan selvästi alle 200 g.


Olen tyytyväinen lopputulokseen, mutta koska viimeiset kerrokset alkoivat tuntua enemmän urakoinnilta kuin huvilta, jätän toistaiseksi varastoissa olevan vihreäsävyisen Vironvillan lepäämään enkä ihan heti aloita ainakaan uutta Revontulta.


Niin, teinhän minä tietysti kortinkin.Hopeahileinen pahviovaali ja ruskea korttipohja ovat joko Eijalta tai jostakin lahjoitusvaihdosta saatu. Isomman virkkauksen malli on kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin (tosin lisäsin malliin uloimmaksi kiinteitten silmukoiden ja nirkkojen kerroksen), pienemmän kukan malli on omasta päästä. Lankana on näistä lasinalusista jäänyt nöttönen. Omasta mielestäni kortti onnistui vallan mainiosti.


Koko blogiperhe onnittelee syntymäpäiväsankaria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti