sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Pari Twister-pipoa


Navettakissa teki sen, mitä hain taannoisella "BB:n Tiinan pipolla". Twister-pipon ohjeeseen oli pakko tarttua heti, kun sain lainaan lyhyen 6 mm pyöröpuikon ystävältäni. Langaksi valikoitui itseoikeutetusti naapurin lahjoittama Mambo.Isopäisenä päädyin 79 aloitussilmukkaan, joka yhdistettynä Mambon paksuuteen, 6 mm puikkoon ja löysähköön käsialaani oli melkolailla onnistunut arvaus. Sain tärvättyä melkein koko kerän, aavistuksen syvempikin pipo olisi voinut olla, mutta en uskaltanut riskeerata langan riittävyyttä. Nyt kerästä jäi nöttönen, mutta pidän langan väristä siinä määrin, että keksin sille varmasti käyttöä jossakin koristeessa tai askartelussa.


Piposta tuli hieno - se on muuten nurjaltakin niin kiva, että pipoa voi käyttää kummin päin vain. Mieheni tosin kommentoi tuoreeltaan Twisterin näyttävän "lähinnä joltain Indiana Jones -pelin palvelijan turbaanilta", minkä myös kyseisen Lego-pelin suurkuluttaja (esikoisemme) vahvisti ja tarkensi kyseessä olevan "sarvityypin palvelijan turbaani".


Viittaukset Indy-peliin kilauttivat kelloja ja päädyin tekemään samaan syssyyn toisenkin Twisterin, tällä kertaa nimenomaan roolipäähineeksi Indiana Jones -leikkeihin.Näin pääsin vihdoinkin eroon naapurin lahjoittamasta lankahirvityksestä nimeltä Novita Karuselli. Täysin tekokuituinen ja sinisenturkoosilla värillä pilattu lankakerä ei kelvannut kenellekään enkä uskonut itsekään keksiväni siitä mitään järjellistä. Sarvityypin palvelijan turbaanina Karuselli-Twister toimii kuitenkin loistavasti. Tätäkin lankaa jäi jäljelle Mamboa reilumpi nöttönen, vaikka puikot ja silmukat olivat samat kuin virheässä Twisterissä. Onneksi kaksivuotias kuopuksemme on kunnostautunut viime aikoina lankojen silppuamisessa, joten jämänöttönen ei luultavasti pitkään nurkissa happane.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti