keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Hugo-kauluri ja mini-Fifi


Koska joka tapauksessa neulon (lähes) koko ajan jotakin, välillä on vaikea keksiä, kuka mitäkin saattaisi tarvita. Onneksi huomasin kysyä sisareltani, mahtaisiko hänen ystävämies-miesystävänsä tarvita jotakin neulottua. Sukkia kuulemma piisaa omiksi tarpeiksi, mutta takaa pidemmälle kaulurille voisi olla tarvetta. Onneksi on Ulla, tällä kertaa pelastus löytyi Hugo-kaulurin muodossa.Langaksi valikoitui punaruskea Gjestal Maija, sillä se oli varastolangoistani ainoa tarpeeksi ohut ja vähänkään pehmoisempi villalanka, jonka oletin riittävän takaa pidennettyyn kaulurimalliin. Etenin ohjeen mukaan 3,5 mm puikolla reunuskerroksiin asti, jolloin aloitin takakappaleen valmistelun. Pääteltyäni sivut ja etuosan jatkoin takaosaa lisäyksittä vielä 15 cm sileänä (pl. neljä reunasilmukkaa, jotka on neulottu ainaoikein) ja sen jälkeen muiden sivujen kaltainen reunus. Lankaa kului lopulta vähän kolmatta kerää.


Kuvausmalliksi nakitettu blogimies valitteli langan kutittavan kaulaa. Mikäli saajalla on samoja ongelmia, täytynee neuloa toinen samanmoinen kauluri, mutta käyttää joustinosassa jotakin kutittamattomampaa lankaa. Etuosalla tuntui olevan taipumus rullautua ylöspäin, joten senkin modifioimista voisi harkita. Tämä versio talttui käytettävään kuntoon, kun silitin sen kostean liinan läpi reilulla lämmöllä.


Ystäväni lahjoittamien puuvillalankojen joukossa oli kerä ehtaa kasari-ysärikauhistusta: valkoista lankaa pastellisin nypyin. Lanka ei taipunut kunnolla virkattavaksi, joten päädyin kokeilemaan Fifi-huivin neulomista. En ole mikään salmiakkiruutujen ystävä, mutta muutakaan suoraviivaista en siihen hätään keksinyt.Lopputulos yllätti positiivisesti: 3,5 mm puikolla neulottu ja 50 grammaa painava huivi oli pingotuksen jälkeen ihan kohtuullisen kokoinen ja lähtökohtiin nähden varsin mukiinmenevän näköinenkin ajatellen 4,5-vuotiasta tyttöä, jota silmälläpitäen huivia lähdin tekemään. Varmuuden vuoksi virkkasin kuitenkin langanlopulla solmiamisnauhat:Eihän tämä mitään huivien aatelia ole, mutta tehnee tehtävänsä ainakin prinsessaleikeissä. Kuvausmallin ilme tosin kertoo, mitä mieltä hän on moisista leikeistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti