perjantai 7. marraskuuta 2008

Sukkia omalle perheelle

Olen sentään neulonut parit sukat omaankin perheeseen. Naapurilta saaduista, markkinoilta hankituista ja oletettavasti käsinvärjätyistä villapellavalangoista havunvihreät huokuivat Petäjä-henkeä, joten päätin kokeilla, josko lanka taipuisi sukiksi. Taipuihan se:2,5 mm puikoilla ja 54 silmukalla syntyi omaan numeron 37 jalkaani juuri sopivat sukat. Puikoilla lanka tuntui kovin karkealta, mutta valmiina neuleena se oli yllättävänkin pehmeää, jopa paljaissa jaloissa pidettävää (ainakin näin parkkinahkaiselle kuin bloginpitäjä on). Vaikka havunvihreä ei varsinaisesti ole omin värini, tämä oletettavasti käsinvärjätty värierä asettui kauniisti rauhallisen eläväksi lopputulokseksi. Petäjän mallineule ei tosin erotu tummasta ja kirjavasta langasta siten kuin se ansaitsisi, mutta mielestäni lopputulos on kaunis joka tapauksessa. Koska langan kulutuskestävyydestä ei ole mitään tietoa, pujottelin nurjalle päkiän alle valmiiksi lankaa, jotta parsimispuuhiin ei tarvitsisi ryhtyä heti.

Vaikka äitini pitää perheemme lapset tukevasti villasukissa, päätin neuloa kuopukselle "herrasmiessukat" hiilenharmaasta vaihtokauppa-Nallesta:Nämä on neulottu 42 silmukalla ja 3 mm puikoilla kokoon 24, pääosin Miss Potter -elokuvaa katsoessa. Varressa ja terän päällä on kahden silmukan ja viiden välikerroksen palmikkoa, palmikoiden välissä yksi nurja silmukka. Kuopus tykästyi sukkiinsa siinä määrin, että luisteli ne jalassaan koko sovitusillan.
Kuvaaminen oli lievästi ilmaistuna haasteellista, ainoa tarkahko kuva syntyi yllä olevasta epätyypillisestä kuvauskulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti