keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Perussukat itse värjätystä Nallesta

Eipä se sukkaähky pitkään kestänyt. Tällä kertaa ylivoimaisen houkutuksen muodosti taannoinen elintarvikevärjätty Nalle, joka näytti kuivuttuaan ja kerittynä varsin lupaavalle. Koska värin kestosta ei ole mitään takeita, päätin tehdä itselleni käyttösukat asian selvittämiseksi. Samalla saisin hyvän (?) tekosyyn heittää roskiin paitsi ruman väriset, myös moneen kertaan paikatut ja nukkaantuneet kotivillasukkani.


Lopputulos, joka ei ole lainkaan noin punainen kuin kuvassa, on todella mieluinen. 2,5 mm puikot ovat käsialallani Nallelle juuri sopivat, samoin 54 silmukkaa. Tällä kertaa tein joustinosat 2o, 1n ja jatkoin sitä terän päällä. Istuvuus on lähes optimaalinen, vain kiilakavennukset olisi kannattanut tehdä kahdella välikerroksella yhden sijaan.


Jos vielä joskus olisi aikaa ja tilat ryhtyä kasvivärjäyshommiin... vaan se on todettava, että ei tästä sukkahulluudesta ihan helpolla eroon pääse. Onneksi sukankuluttajia on ilmaantunut pikkuhiljaa tuttavapiiristä, on mukava vaihteeksi antaa tekeleitään suoraan tarvitsijalle ilman välikäsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti