keskiviikko 13. elokuuta 2008

Perhoskassi

Hylkylangat eivät jätä minua rauhaan. Altocumuluksen vinkattua näistä virkatuista perhosista minun oli aivan pakko tehdä neljäs jämälankakassi putkeen, tällä kertaa siis virkaten.



Lanka on Altocumulukselta saatua persikanväristä vauvalankaa, ehtaa akryylitykitystä viime vuosituhannelta. Reunat ja osa perhosesta on virkattu Novita Chenillellä ja perhosen keskiosa ruskealla Tennesseellä. Jälleen aloitin kassin varmuuden vuoksi olkahihnasta puolipylväskerroksin ja jatkoin siitä kassiosaan. Yläreuna on puolipylväitä, sen jälkeen on kolmattakymmentä kerrosta ristikkäisiä pylväitä ja pohja jälleen puolipylväitä kulmista kaventaen. Lankaa jäi vieläkin jäljelle vähintäänkin riittävästi...

Väristä - joka oli muodikas joskus parikymmentä vuotta sitten - huolimatta kassista tuli minusta varsin onnistunut. Perhosessa on jotakin etäisesti Japani-henkistä; näitä tulee tehtyä luultavasti enemmänkin erinäisten käsitöiden koristuksiksi. Ajattelin perhoskassin sopivan joululahjaksi hyvän ystäväni esikoistyttärelle, joka sai muutama viikko sitten persikkaisen helletopin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti