maanantai 18. elokuuta 2008

Koruaskartelua

Esikoisemme ensimmäisen eskaripäivän kunniaksi on syytä esitellä hänenkin kättensä jälkiä. Poikamme ei ole ollut juuri lainkaan kiinnostunut askartelusta tai muusta näpertelystä (pikkulegoja ja Geomageja lukuunottamatta), joten olin iloisesti yllättynyt, kun hän halusi värkätä korun yhdestä MagClicks-seteistä, joita ostin Claes Ohlsonilta huimaan 1,50 €:n hintaan (alkuperäinen hinta näkyi olleen 5,90 €). Perimmäinen ajatukseni oli hamstarta näitä koruaskartelupaketteja joko lahjoiksi tutuille tytöille tai askartelutarvikkeiksi itselleni, mutta annoin enemmän kuin mielelläni yhden paketeista esikoiseni käyttöön.

Tällainen hänen korustaan tuli:Hän sai vapaasti suunnitella mallin itse, autoin vain magneetilla kiinnittyvän keskimollukan rakentelussa sekä takamagneettien kiinnityksessä. Merkillepantavaa on jälkikasvumme pyrkimys täydelliseen symmetrisyyteen: hän jätti pari osaa setistä käyttämättä, koska niille ei ollut enää paria toiselle puolelle laitettaviksi. Mitäpä muutakaan saattoi odottaa, onhan sama symmetriahakuisuus havaittavissa sekä hänen äidissään että erityisesti isässään. Olen ylpeä pojastani ja hänen tekemästään korusta, jonka hän teki nimenomaan itselleen, ei minulle. Vaihtoehtona oli myös sininen tarvikepaketti, mutta esikoinen ihastui tähän "Fire"-nimeä kantavaan puna-oranssiin settiin; oli mukava huomata, että hän suhtautuu edelleen melko ennakkoluulottomasti väreihin (vain vaaleanpunainen on selvästi "hyi, tyttöjen väri").

Ylijääneestä oranssista "timangista" ja vanhoista paljettihelmistä väkersin itse korun barbielle, yhdistettäväksi oransseihin korkkareihin ja oranssisävyiseen kotelomekkoon:En ole mikään helmiaskartelija enkä omista asiallisia työvälineitä tai tarvikkeita, mutta roisilla meiningillä sain silti aikaiseksi ihan toimivan kaulakorun nukelle. Loput korusetin tarvikkeista (pätkät punaista paperinarua ja oranssia muovinauhaa sekä yksi "metallikukka") jäivät vielä odottamaan tulevia askarteluja.


1 kommentti: