lauantai 16. elokuuta 2008

Extreme makeover

Pari viikkoa sitten mukaani tarttui paikalliselta suurkirpparilta neljä barbieta. Oikeastaan olin etsimässä vain Keniä, mutta koska miehistä ei näkynyt vilaustakaan, sain hyvän syyn investoida yhteensä 6,50 € näihin nukkeihin:Vasemmanpuoleiset "kaksoset" maksoivat 2 €/kpl ja niiden mukana tuli niin vaate, laukku kuin kengätkin. Hiustenkin kunto oli niin hyvä, ettei niitä olisi oikeastaan tarvinnut kunnostaa. Näitä vartalomalliltaan uudempia "belly button" -nukkeja suunnittelin lahjoiksi, sillä ne eivät puhutelleet minua eivätkä esikoistani.

Alaston, euron hintaan omistajaa vaihtanut "belly button" -barbie, joka suorastaan vaati tulla nimetyksi Margitiksi, on selvästi kaksosia aikuisemman oloinen ja aivan eri tavalla persoonallinen. Tällä nukella on myös nivelet kyynärpäissä, joten se soveltunee oivallisesti uuden vartalomallin sovitusnukeksi. Hiuksiltaan Margitkin oli jo ostohetkellä vähintäänkin tyydyttävässä kunnossa.

Joukon vanhin, vanhan mallin "twist-and-turn" -barbie on ulkonäkönsä puolesta isosiskohahmo sekin. Vaikka minulla jo Vieno onkin, en voinut vastustaa tätä 1,50 €:n nukkea, onhan sillä sentään helpommin puettavat kädet kuin Vienolla - ja hiukset, jotka selvästi vaativat pientä kunnostusta:Lähtötilanne ei ollut lainkaan katastrofaalinen. Takkuinen kylläkin, mutta ei mikään tuhannen voltin syherö kuitenkaan.Ensin kampasin takut auki metallisella lemmikkien turkkikammalla. Mekon alta paljastui samalla tämän talon ensimmäiset alusvaatteet, kuvassa näkyvät rintsikat.Seuraavaksi kaadoin kiehuvaa vettä piirasvuokaan ja leväytin kuiviltaan kammatun kuontalon kylpyyn. Kun hiuksia kampaa kuumassa vedessä tarpeeksi pitkään, kampa alkaa liukua iloisesti koko pehkon läpi merkkinä siitä, että kunnostus alkaa tuottaa tulosta. Pahasti takkuisille tapauksille vesi on vaihdettava välillä kuumempaan, kuvan barbielle riitti yksi kiehuvan veden satsi.Kuumavesikampauksen jälkeen hiukset voikin kuivata kankaaseen ja kammata haluttuun asentoon kuivumaan lopullisesti. Tässä vaiheessa on mahdollista vaikuttaa siihen, miten hiukset jatkossa asettuvat, joten hiuksia ei kannata jättää kuivumaan ihan miten sattuu.Mahdolliset kiharat ovat mennyttä, mutta takkutukan tilalla on kuitenkin silkinhienot, suorat hiukset. Sähköistyviä suortuvia voi siloitella rasvaamalla ensin omat kädet perusvoiteella ja vetelemällä sen jälkeen rasvatuilla käsillä kutreja kuosiinsa.

Käytin kaikki uudet barbiet kuumavesikampaamossa huvikseni ja harrastuksekseni, minkä lisäksi Täydellisen Muodonmuutoksen täydensivät uudet vaatteet:Kaksosilla on lenkkikaverini lahjoittamista jämälangoista neulotut mekot, molemmat mallit omasta päästä ja bb-barbien vartalomallille optimoituina. Soveltuvat asusteet täydentävät lookin: vaalenpunainen laukku tuli kirppariostosten mukana, piikkarit vaihdossa ja valkoiset sandaalit aikaisemmin kirpparilta haalitusta tarvikenyssäkästä. Valkoinen laukku (kuten harmaan mekon somisteet) on virkattu jälleen kerran Chenillestä.

Margitin paita on sekin lenkkikaverini jämälankaa, joka on luvalla sanoen käsittämättömän rumasti pätkävärjättyä (anteeksipyyntöni niille, jotka erityisesti pitävät tämänkaltaisista pätkärääkätyistä neulelangoista). Yhdistin paitaan vanhan "toimistohameen" vain huomatakseni, että bb-barbiella on todellakin hieman tnt-barbieta leveämpi lantio. Tnt-barbielle ompelin ystäväni lahjoittamasta verhokangaspalasta kotelomekon, joka sopii väreiltään (ainakin suurin piirtein) toisella kaksosista alunperin olleisiin korkkareihin. Korukin on omaa käsialaa, mutta sen esittelen tarkemmin tuonnempana.

Löydettyäni siis viimein sovitusnukeksi myös "belly button" -barbien jouduin toteamaan, etteivät monetkaan "twist-and-turn" -vartalolle suunnitellut vaatteet istu uudemmille nukeille lainkaan kauniisti. Housut ja hameet eivät tahdo mahtua lantiosta siinä missä kaikki mekot ja paidat jäävät ikävän väljiksi rintamuksesta. Tämä asettaakin uudenlaisia haasteita vanhojen barbienvaatekaavojen käytölle. No, se ei liene mikään ylitsepääsemätön ongelma, jahka ompeluinnostus joskus taas iskee. Sitä ennen voi helpostikin neuloa kaikenlaista pientä jämälangoista...
1 kommentti: