keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Barbiegarderobi laajenee edelleen


Viime aikoina mikään suurempi työ ei ole kiinnostanut lainkaan. Sen sijaan barbienvaatteita on tullut nyperreltyä siinä määrin, että se on jo noloa.Punainen mekko sai inspiraationsa paljeteista, jotka ovat marinoituneet filmipurkissa lähes parikymmentä vuotta odottaen sopivaa käyttökohdetta. Vasta hiljattain tajusin niiden soveltuvan oivallisesti barbienvaatteiden somistukseen. Punaisessa mekossa on lisäksi vyötäröllä pätkä satiininauhaa, jonka olen ottanut talteen jostakin mystisestä lähteestä.

Valkoisen mekon kangas on samaa kuin hääpuvussa, helmapitsi on Eijan lahjoituserästä, vyötäröpitsi edelleenkin muinoisen helletopin purkujäänteitä. Molemmissa on tietysti takana tarrakiinnitys.Mekon ja paidan trikoo on peräisin ystäväni lyhentämästä tunikasta. Hyödynsin alkuperäisen tunikan helmapäärmeet niin paidan helmassa kuin hihansuissakin. Mekossa on etuosan kukissa keskellä paljetteja, helmassa saumurihuolittelu. Molemmissa tietysti takana tarrat.


Saatuani pari barbienvaatekaavoja sisältävää käsityölehteä takaisin lainasta (terveisiä vaan Katille) innostuin kokeilemaan malleja, jotka olin syystä tai toisesta ohittanut aikaisemmin. Yksi uusista suosikeistani on yllä oleva "lavatanssimekko". Vihreäsävyinen oli koeversio, kangas on mieheni puhkikuluneesta kauluspaidasta ja napit purkukamaa. Vaaleanpunainen kukkakangas on ehdoton suosikkini, vanha ja haalistunut vauvalakana, josta tein jo puolitoista vuotta sitten kaksi lasten esiliinaa joululahjoiksi. Ihana mekkomalli, jonka pystyy toteuttamaan pitkälti saumurilla! Tällä kertaa mekko kiinnittyy tarroilla edestä.Sikasäkistä löytyneestä verhokangassoirosta muotoutui tämä kertakaikkisen viehättävä kotelomekko. Malli on toinen suursuosikki, sillä sekin on helposti saumuroitavissa ja hyvin huoliteltavissa. Takana on koko matkalla tarra.

Uusimpien mallien myötä olen siirtymässä barbienvaatevalmistuksessa uuteen aikakauteen. Pelkän kokeilun, kankaankuluttamisen ja nopean tuotannon sijaan olen innostumassa hyvin viimeistellyistä malleista, joita voi varioida erilaisin somistein. Kehitystä on siis ainakin tässä asiassa havaittavissa.


1 kommentti: