maanantai 14. marraskuuta 2016

Lapanen lähti lentoon

Järvenpäässä sijaitsee vallan ihastuttava neulekahvila Lentävä Lapanen, jossa kävin avaamassa pari kesää sitten Tour-de-Sock -sukkakisan jälkeisen sukkanäyttelyn. Jo siinä yhteydessä yrittäjä kyseli kiinnostustani jonkinlaiseen yhteistyöhön, mutta sillä erää suunnitelmat kuivuivat kasaan inspiraation puutteen vuoksi. Tänä vuonna Lentävä Lapanen lähestyi minua taas, ja lupasin yrittää kehitellä jotakin. Paljon inspiraatiota ei tällä kertaa tarvinnut houkutella, ja niin syntyi Lentoon-lapasmalli.


Ensimmäisen malliparin neuloin uniikkivihreästä sekä Phantom-harmaasta Kraft BFL Sockista. Lintukuvio on vanhasta kirjonta- ja ristipistokirjasta, ja sen ympärille hahmottelin mallin, jossa sormiosan ja peukalon pituutta on helppo säätää muuttamalla pystyraitaosuuksien korkeutta. Rannekekuvio on erillään pääkuviosta, joten kukkia karsastava voi vaihtaa sen pystyraitaan tai neuloa vaikkapa yksivärisen tai raidallisen joustinrannekkeen.


Lentävän Lapasen hyväksyttyä malli-idean sain käyttööni tummansinistä ja helmenharmaata Handun 100 % merinoa. Niistä neuloin malliparin Lentävän Lapasen käyttöön. Vaikken itse suuri sinisen ystävä olekaan, tämä väriyhdistelmä on kyllä aika hieno. Handun merinokin neuloutui todella helposti siistiksi pinnaksi.


Lapasista jäi sen verran lankaa tähteeksi, että päätin kokeilla, riittäisivätkö jämät kämmekäspariin vastaväreillä. Ja riittiväthän ne, joten päätin samoilla lämmöillä kirjoittaa ohjeen myös kämmekäsversioon. Samalla lapasten neulojat saisivat vähän lisävinkkiä siihen, miten helposti moni asia on tässä mallissa muunneltavissa: kämmekkäissä on taitereunan sijaan aina oikein -reuna, lintukuviota on siirretty jonkin verran lähemmäs rannetta ja kämmenestä on jätetty kukkakuvio pois.

Molemmat ohjeet on hankittavissa yksinoikeudella Lentävästä Lapasesta seuraavan puolen vuoden ajan. Ohjeet voi ostaa sellaisenaan yhteishintaan 5 € joko printattuna Lentävän Lapasen neulekahvilasta tai (toivottavasti) pikapuoliin pdf:inä myös heidän Ravelry-kaupastaan. Toistaiseksi ohjeet ovat vain suomeksi, mutta lupasin ryhtyä käännöspuuhiinkin heti, kun lievästi sanoen haasteelliseksi käynyt työkuvioni helpottaa.

Ihan parasta koko yhteistyökuviossa oli viime lauantaina pidetyt "julkkarit" Lentävässä Lapasessa! Epävirallinen ja erittäin rento tapahtuma oli kuin mikä tahansa neuletapaaminen, jossa nyt satuttiin julkistamaan Lentoon-lapasten ohje. Niille, joille oma suhtautumiseni suunnittelija-statukseeni on tuttu juttu, ei liene yllätys, miten hassulta minusta tuntui kuulla, että jotkut olivat tulleet paikalle ihan vartavasten minun takiani! Yritin kyllä käyttäytyä ihmisiksi, mutta ihan täysin asiallinenhan minä en oikein osaa olla, varsinkaan silloin, kun minulla on niinkin hauskaa kuin mitä Lentävässä Lapasessa lauantaina oli...

2 kommenttia:

  1. Kiva malli.
    Kirjoitusvirhe, toinen kapppale: "helppo säätää muuttamatta " . Eiks pidäkin olla: muuttamalla . .

    VastaaPoista
  2. Kaunis malli! Tosi ihana tuo lintu!

    VastaaPoista