maanantai 4. heinäkuuta 2016

Väliloikan paikka

Mitä minä sanoinkaan Tourin etappien välillä kirjoneuleen parissa lepäämisestä?


Tekipä mieleni käyttää raidallinen Step loppuun ja kokeilla samalla, miltä se näyttäisi pohjavärin sijaan kuviovärinä. Kaveriksi valitsin saman helmenharmaan Jawoll Superwashin kuin edellisissäkin välietappisukissa, kirjoneulemallinkin etsin Suuresta kinnaskirjasta, tosin muokkasin sitä hivenen omaa silmääni enemmän miellyttäväksi. Aloitin kärjestä sillä ajatuksella, että neulon varsia niin pitkälle, kun raitalankaa riittää, ja mietin vasta sitten, miten hoitaa homma maaliin saakka.

Lopulta alkoi näyttää siltä, että Step-jämästä tulisikin tapojeni vastaisesti kaksi raidoiltaan identtistä sukkaa. Ja olisikin tullut, ellen olisi taas kerran neulonut jälkimmäistä sukkaa aavistuksen ensimmäistä napakammin ihan siitä syystä, että neuloin niiden välillä Tourin kolmosetapin yksiväriset sukat. Olkoon, ei sitä käytössä kukaan huomaa tai ei ainakaan välitä. Lopulta raitalankaa riitti sen verran pitkälle, että tarvitsin vain hieman tummanruskeaa Kraftin BFL Sockia saadakseni sukansuun joustimista kohtuullisen mittaiset.

Kirjoneulekuvio oli kymmenellä silmukalla jaollinen, joten sukissa on 70 silmukkaa ja kantapää kiiloineen on sama kuin Keisarin morsian -sukissa. Kokoluokka sukilla on se iänikuinen 38, ja sijoituspaikkakin sama kuin suurimmalla osalla puikoiltani lähtevistä sukista: lahjalaatikko.

1 kommentti: