sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kaikuja Karjalasta - Echoes from Karelia

Sukka-Tourin viidennen etapin mosaiikkineulesukat eivät sytyttäneet sellaisinaan, ja niiden innoittamat kirjoneulesukat ovat vielä kesken, joten lienee sopiva aika tuoda blogin puolelle hiljattain Ravelryssa julkaisemani Echoes from Karelia -sukkamalli.


Tämä pari on oikeastaan toisinto viime kesän lopulla (vai olikohan se jo alkusyksyä) neulomastani jämälankasukkaparista. Tällä kertaa päätin neuloa mallin kunnon langoista: Kraft Hand-Dyedin BFL Sockeista väreissä Scorzonera (tummanharmaa), Phantom (vaaleanharmaa) ja tiilenpunainen Trial&Error, jota lähin vakioväri lienee Tamarillo. Koko jutun juoni oli se, että kuviot ovat vain neljän silmukan levyisiä, joten sukan kokoa on helppo säädellä lähes rajattomasti; ohjeessa on valmiiksi lasketut nuotit 64 / 68 / 72 silmukalle. Mallisukkaparin neuloin napakasti 72 silmukalla sopimaan omaan normilevyiseen töpöjalkaani.

Malli yllätti suosiollaan, nousihan se Ravelryn Hot right now -listalla parhaimmillaan peräti kolmanneksi. Jotain siinä kai sitten on, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pidän kyllä itsekin mallista kovasti, erityisesti valituilla väreillä toteutettuna. Vaan kyllä sitä on ihmispolo sokea, sillä huomasin vasta ohjeen julkaisun jälkeen, että oikean jalan sukan terässä kirjoneuleosuudesta puuttuu kaksi tummanharmaata pohjavärin kerrosta, jotka erottavat punapohjaisen raidan vaaleanharmaapohjaisista - tarkkasilmäisimmät kyllä huomaavat sen yllä olevasta kuvasta. Kyllä harmitti! Purin valmiin sukan ja neuloin nuo puuttuvat kerrokset vain huomatakaseni jälkikäteen, että olin neulonut korjattuun sukkaan kärkikavennukset eri tavoin kuin alkuperäisessä mallissa. Nyt minulla on oikean jalan sukka, jossa kärkikavennusten välissä on kaksi silmukkaa, kun taas vasemman jalan sukassa on vain yksi. Pohdinnassa on, jaksanko vielä kerran purkaa kärjen ja neuloa kavennukset uudelleen vai antaisinko olla.

Kaikkea sitä sattuu, kun vanhaksi elää. MOT.

3 kommenttia:

  1. Vau, mitkä sukat! Nämä ovat todella tasapainoiset ja harmoniset niin värien kuin kuvioiden sijoittelunkin suhteen. Kerrassaan kauniit.

    VastaaPoista
  2. Siirtokarjalaisperimän omaavana, vanhassa isoisoisän rakentamassa evakkopirtissä Hämeessä asuvana ihailen suuresti näitä sukkia

    VastaaPoista