lauantai 2. huhtikuuta 2016

Dragon Lore eli oodi Counter Strikelle

... tai ehkä sittenkin vain kirjoneuleella toteutetut lohikäärmesukat. En vain voinut teini-ikäisen CS:GO-fanaatikon äitinä olla nimeämättä sukkia lohikäärmeaiheisen tarkkuuskivääriskinin mukaan. Alkuperäinen (maksullinen) Lohikäärmeet-Dragons -sukkamalli on suomalaista suunnittelutyötä, joten tavoistani poiketen innostuin pitkästä aikaa käyttämään rahaa neulemallin hankintaan, sainhan vision sopivasta varastolankayhdistelmästä heti mallin löydettyäni. Langoiksi valikoituivat itseoikeutetusti mustanharmaa Kraft Hand-Dyedin BFL Sock värissä Black Mamba sekä viime kesänä juuri kirjoneulesukkia varten hankittu Lang Yarnsin liukuvärinen Jawoll Magic. 


Mallin juju on sukan ympäri kiertävä lohikäärme. Ohjeessa, joka on joiltain osin hieman kotikutoisen oloinen, on erinomaisen pätevät kaaviot molempiin sukkiin. Arvostan paitsi sitä, että vasen ja oikea sukka ovat toistensa peilikuvat, myös sitä, että malliin on hienosti piilotettu pohjekavennukset. Kaavioiden lisäksi en juuri muuten ohjetta lukenutkaan, vaan tein joustimen, kantapään ja kärjen oman mieleni mukaan.


Alkuperäisessä mallissa kiilakavennukset oli tehty molemmissa sivuissa, minä siirsin pin stripe -kiilan jalkapohjan puolelle, kuten niin usein kirjoneulesukissa teen. Neulomalla sukat tyypilliseen tapaani kirjoneuleen osalta 2,25 mm puikoilla enempiä kiristelemättä sain aikaiseksi melko reilun kokoiset sukat (ehkäpä kokoluokkaa 39-40). Harmaanmustaa kului melko tarkkaan puoli vyyhdillistä eli noin 50 g, kirjavaa lankaa noin 65 g. Kirjavan langan värejä täsmäsin juuri sen verran, että varmistin, ettei pohjaväri vahingossakaan liu'u molemmissa sukissa samalla tavalla.

Hienot sukat, mutta näiden myötä muistan toivottavasti lopun elämääni pari neulomiseen liittyvää totuutta: En pidä yksisäikeisten lankojen neulomisesta, en sitten yhtään. Toisekseen mallit, joissa on sekä pitkiä lankajuoksuja että toistumaton kuvio, eivät ole erityisen rentouttavaa neulottavaa. Jatkossa taidan pitäytyä tylsänhelpoissa toistuvissa kirjoneulemallikuvioissa sekä nelisäikeisissä, tiukkakierteisissä sukkalangoissa, olkoon yksisäikeisissä sukkalangoissa miten hienoja liukuvärjäyksiä hyvänsä.

6 kommenttia:

 1. Kauniit, kauniit. Aivan ihana tuo liukuvärinen lanka, mieletön. Toivottavasti lopputulos paikkasi neulomisen tuskaa!

  VastaaPoista
 2. CS-sukat, mahtavaa! :D Ovat kyllä upeat. Itse tykkään käyttää yksisäikeisiä lankoja huiveissa, sukkiin en ole niitä edes lähtenyt kokeilemaan.

  VastaaPoista
 3. Siis apua mikä taidonnäyte.
  Itse sain vaivoin räpellettyä nämä
  http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2016/04/neulotut-tossut.html

  VastaaPoista