perjantai 25. maaliskuuta 2016

Runsaudensarvi

Pitihän sitä lopulta ryhtyä tuumasta toimeen ja nyhrätä ihan oma kirjoneulelapaskaavio. Innoituksenani toimi taas kerran anopilta saatu, viime vuosisadan puolivälin tienoilla painettu kirjontakirja, jossa on muutamia oikein herkullisia ristipistomalleja. Halusin pelata kaikin puolin varman päälle ja otin käyttöön enimmäkseen jämälankoja, sillä harvoinhan ensimmäinen malliversio on täysin toimiva ja tyydyttävä.


Pohjalankana lapasissa on kahta eri värjäyserää tummaharmaata Kraft Hand-Dyedin BFL Sockia värissä Scorzonera. Ostin kaksi vyyhtiä ko. lankaa ihan henkilökohtaisesti suoraan värjäriltä, joten tiesin ostaessani, että vyyhdit ovat värikylläisyydeltään erilaiset, muuten olisin saattanut olla harmissani värierosta. Rannekkeen vihreä on Lanitium ex Machinan Basic Sockia värissä Radioactive Swamp ja käsiosan vaaleampi vihreä The Uncommon Threadin Posh Fingeringiä värissä Envy.

Ihan kehityskelpoinen malli, mutta parannettavaa jäi vielä. Tärkeintä kuitenkin oli nähdä, että yleistasolla idea voi toimia ja että lapasen mitat ovat tällaiselle töpösormiselle juuri passelit. Toinen evoluutioversio on jo neulottu (siitä tuota tuonnempana) ja jonkinasteinen päätös tehty, että siitä se lopullinen ohjekin tulee. Piirtelen luultavasti ohjeeseen kaksi erilaista peukalokiilavariaatiota, jotta on edes kaksi eri vaihtoehtoa peukalon sijoittamiselle suhteessa muuhun lapaseen ja siten pidempisorminenkin voisi tehdä lapaset itselleen. Tosin olen sitä mieltä, että useimmat kirjoneulelapasmallit ovat juurikin pitkäsormisille, meille töpötassuille on vähemmän valmiita malleja tarjolla.

7 kommenttia:

 1. Kauniit.
  Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 2. Molemmat puolet näyttää hienoilta :)Tuon kämmenpuolen kuvion haluiaisin seuraaviin sukanpohjiin :)

  VastaaPoista
 3. JA eikun ohjetta odottelemaan :) Neuloja80

  VastaaPoista
 4. Jihuu! Ohjetta odotellessa. Todella kaunis kuviointi, tykkään näistä ihan hirveästi!

  VastaaPoista
 5. Ihanat lapaset. Blogissani oli hyväntekohaaste. Käypöä kurkkimassa.

  VastaaPoista