perjantai 4. joulukuuta 2015

Taas se pöllöili

Viime lauantaina tuli tilanne, että piti nopeasti keksiä jotain uutta neulottavaa varastolangoista. Niinpä nappasin projektipussukkaan harmaan merinosilkkisen Katri-jämän ja kerän luonnonvalkoista TeeTee Helmiä, tutun Night Owl Mittens -ohjeen sekä 1,75- js 2,25-milliset pyöröpuikot. Neuloin kirjaimellisesti kilpaa kuoleman kanssa isäni viimeisen vuoteen vierellä ja hävisin: isä kuoli, kun ensimmäinen lapanen oli peukaloa vaille valmis. Ehdin näyttää pöllökuvion isälle, mutta en tiedä, näkikö hän sitä enää. Minä neuloin lapasparin loppuun hissun kissun viikon varrella.


Semmoisethan niistä tuli, melkein samanlaiset kuin ensimmäisistä, jotka neuloin esikoiselleni ja jotka varastettiin koulussa tunnin aikana takin hihasta (tai mikäli lapaset olivat tipahtaneet hihasta lattialle, ne olivat kelvanneet siitä jonkun ohikulkijan matkaan). Valkoista lankaa kului 37 g ja harmaata 23 g, joten molempia jäi vielä reilut jämät jäljelle. Pahoittelen taas heikkoa kuvanlaatua, siitä on näköjään tulossa pimeän vuodenajan vakionormi, kun en jaksa täsmätä kuvaamista viikonloppuihin, jolloin olisin kotona vähiten hämärään vuorokaudenaikaan. Lapasiakaan en jaksanut kastella ja kuositella, päätin puikkotuoreen kirjoneulejäljen kelpaavan ainakin pikakuvausta varten.

Vaikka näihin lapasiin liittyykin merkittävä henkilökohtainen muisto, lähtevät nämä silti todennäköisesti Joulupuu-keräykseen. Luulenpa, että tulen muistamaan isän viimeisen viikonlopun ilman yhteisistä tunneista muistuttavia lapasiakin, ja toisaalta haluan muistaa hänet mieluummin sellaisena kuin hän oli vielä ollessaan voimissaan kuin sairauden runtelemana, hauraana ja matkaansa jo väsyneenä. Rakkauteni käsitöihin on isäni perintöä, ja sen tuottamaa iloa haluan jakaa mahdollisimman laajalle.

12 kommenttia:

 1. Osanottoni suureen suruusi. Hienon perinnön olet saanut - isäsi kulkee sen mukana aina kanssasi.

  VastaaPoista
 2. Osanottoni ja voimia loppuvuoteen. <3 Kauniit ovat lapaset.

  VastaaPoista
 3. Osanottoni.

  Nuo lapaset on kiva neuloa. Minullakin on samanväriset pöllöt.

  VastaaPoista
 4. Osanotto suruusi. Lapaset ovat kauniit ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 5. Halaus ja osanotto suruusi.
  Kauniit lapaset olet tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Osanotto surussasi ♥
  Miun isä kuoli maaliskuussa ja silloin kesken ollut pitsi huivi on yhä kesken. En vaan saa jatkettua. Ihanan ja arvokkaan perinnön olet isältäsi saanut

  VastaaPoista
 7. Kauniit pöllö, vaikka niiden syntytarina onkin raskas.
  Neulomisesta kuuluva, hiljainen tekemisen ääni kuulostaa rauhoittavalta. Sitä ääntä kuunnellessa uskon viimeisten hetkien olleen isällesi levollisia ja kauniita. Kuinka arvokasta, että sait olla isäsi vierellä hänen viimeisinä hetkinään. Voimia surutyöhön. <3

  VastaaPoista
 8. Lämmin osanottoni.

  Tämän kertomasi myötä voit olla varma, että isäsi on myöskin meidän vieraiden ihmisten mielessä silloin kun neulomme suunnittelemiasi malleja.

  VastaaPoista
 9. Lainasin blogitekstiäsi pikkuisen, kun neuloin Fredrikat.
  Osanottoni suruunne.

  VastaaPoista