perjantai 11. joulukuuta 2015

Sairaan nopeet sukat

Kun asuu samassa taloudessa sekä ala- että yläkouluikäisen kanssa, saa takuuvarmasti rautaisannoksen nuorisokielenkäyttöä suoraan kotisohvalle tarjoiltuna. Niinpä opin, että liekkikuvioita kutsutaan täkäläisen nuorison keskuudessa termillä sairaan nopeet. Minä siis neuloin sairaan nopeet sukat veljelleni äidiltä haalimistani Nalle-jämistä.


Olisivathan nämä sukat olleet myös nopeat neuloa, ellei olisi tullut mutkia matkaan. Aloitin suunnitelmien mukaisesti kaurapuurobeigellä värillä, 66 silmukalla ja 2,25 mm puikoilla varrensuusta vain todetakseni ensimmäisen sukan kärkeä lähestyttäessä, ettei vaalea lanka tulisi riittämään toiseen sukkaan. Niinpä purin joustimen ja neuloin sen viininpunaisella toiseen suuntaan. Sama systeemi piti tietysti toistaa toiseenkin sukkaan, tosin purkamisoperaatiota ei tarvinnut tehdä, aloitin vain vaalean osan väliaikaisella aloituksella ja neuloin siitä joustimen lopuksi toiseen suuntaan. Ihan vain siksi, että sain sukista kaikin puolin symmetriset.

Sitten loppui musta lanka kesken; sitä onneksi löytyi Ravelry-neulojatoverilta, vaan postilakon vuoksi lanka teki matkaansa luokseni reilun viikon. Lopulta lanka kuitenkin löysi tiensä perille ja minä sain sukat neulottua loppuun. Lankoja kului kokoluokan 42-23 sukkiin vähän reilut 100 g.

Liekkikuvio on jostain Novitan vanhasta mallista, värien asetteluidean nappasin suomalaisen Ravelry-neulojan sukkaprojektista. Harmittamaan jäi vain se, että sukat olisivat olleet niin paljon hienommat, jos joustimetkin olisivat olleet vaaleat niin kuin oli alunperin tarkoitus. No, jämälangoilla toimiessa on omat rajoituksensa, enkäpä usko veljeni edes ymmärtävän moisen yksityiskohdan päälle. Hänen kannaltaan oleellisinta taitaa olla, että hänellä on nyt sukat, joissa on enemmän sukkaa kuin reikää...

1 kommentti:

  1. Miust ne on kyllä väritykseltään hianot just noin. (: Tosi kivan näköset.

    VastaaPoista