torstai 17. joulukuuta 2015

Kraut omin maustein

Neuloinhan minä sukat myös sille toiselle työkaverille, joka jäi ensimmäisestä työpaikan taukohuoneen neuleidenjakosessiosta paitsi. Langoiksi valikoitui kaikenlaisia ihanuuksia kuten Lanitium ex Machinan ja Kraft Hand-Dyedin käsinvärjättyjä sukkalankoja. Päätin aloittaa sukat joidenkin omien kirjoneulesuunnitelmien perusteella ja jatkaa sitten sopivalla valmismallilla loppuun.


Aloitin 66 silmukalla ja 1,75 mm puikoilla, tein kaksinkertaisen pykäreunan ja siirryin sen jälkeen 2,25-millisiin puikkoihin ja kirjoneuleeseen. Kun kirjoneulomukset oli tehty, etsiskelin Ravelrysta Kraut-sukkamallin, joka sai luvan kelvata jatkoksi. Ihan orjallisesti en ohjetta tosin noudattanut, mutta noin pääpiirteissään kyllä.


Sukkien saajalla on varsin siro koon 35-36 jalka, joten jouduin luottamaan yksinomaan mittanauhaan sopivaa terän pituutta arpoessa. Aika napakat sukista taisi tulla, mutta paljaaseen jalkaanhan ne on tarkoitettu vedettäviksi, ja käytössähän ne vähän venähtävät.

Enkä sano enää mitään näistä onnettoman pimeistä kuvista. Muuta kuin että äh ja plääh.

3 kommenttia:

  1. Tosi kauniit. Ihanat nuo palmikot ja antavat kivasti muotoa ja napakkuutta sukille. Itse en ole edes tajunnut laittaa tuota lehtikuviota taakse, vaan aina eteen.

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä kuin kukkia aina nää sun aikaansaannokset. (:

    VastaaPoista