sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Raitarakkautta

Hukkasin viime kesänä ainokaisen puuvillahuivini, ruskea-vihreäraidallisen Kaarisillan. Marraskuun viimeiseen viikonloppuun asti piti odotella innostusta neuloa itselle uusi kesähuivi, mutta sittenpä se valmistuikin parissa-kolmessa päivässä. Langoiksi valikoituivat tummanruskea Hjertegarn Blend Bamboo ja helmenharmaa Järbo Tropik, molemmat bambu-puuvillasekotteita (jälkimmäisessä taisi olla neljännes akryyliäkin), malliksi oma Raitahullaannus ja puikkokooksi 3,25 mm.


Neuloin raitoja niin pitkään kuin yhdestä 50 gramman kerästä Tropikia riitti: harmaita raitoja on yhteensä 38. Blend Bamboota kului jonkin matkaa kolmatta kerää.


Osittain kiihkeästä neulomistahdista johtuen neuletiheys jäi melko harvaksi ja huivista tuli yllättävänkin iso - sen saa siis pariin kertaan kaulan ympäri ja vielä päistään kevyelle solmulle, jos niin tahtoo. Väriyhdistelmä on mukavan neutraali ja bambusekoitelankojen tuntu todella miellyttävä, joten eiköhän tälle käyttöä tule. Taidan kuitenkin neuloa itselleni vielä uuden Kaarisillankin, sillä se on malliltaan kapeampi ja siten vielä sopivampi kesälirpake.


1 kommentti: