torstai 25. joulukuuta 2014

Mitä paketeista paljastuikaan

Osallistuin vuoden lopun kunniaksi perinteiseen paikallisten neulojien jouluvaihtoon. Oman pakettini avasin jo pikkujouluissa, ja niin teki myös Miikkulainen, minun kokoamani paketin saaja. Koska vaihtoparit oli määrä pitää salassa jouluaattoon asti, pääsevät molemmat paketit esittelyyn näin joulupäivän kunniaksi.

Minun avaamastani paketista löytyi tällaisia herkkuja:


Alimpana on soma Ilon Lapsen laukku, suomalaista käsityötä oleva kangaskassi, jossa on niin pitkät sangat, että sitä voi kantaa helposti myös olkapäällä. Langat oli valittu selvästi kirjoneulemieltymyksiäni silmällä pitäen: kaksi kerää Regian 4-säikeistä sukkalankaa ja kaksi kerää Hot Socksia. Bonuslankana paketissa oli kerä Novita Ainoa, jonka neuloin saman tien Vertigo-myssyksi Joulupuu-keräykseen. Herkkuosastoa edusti appelsiininkuorella maustettu tumma suklaa ja omin käsin tehtyä rehdit villasukat sekä pieni huovutettu kukkanen, jossa on takana hakaneula. Selvästi näki, että parini on ajatellut minua pakettia kootessaan, ja sekös ilahduttaa mieltä vielä paketin sisältöäkin enemmän.

Minulla oli ilo koota jouluvaihtopaketti Miikkulaiselle, jonka ilmoittautumislomake antoi sekä runsaasti vapauksia että selkeitä vihjeitä siitä, mikä saattaisi olla erityisen mieluisaa. Ensimmäisenä tartuin kommenttiin siitä, ettei Miikkulainen ei saa neulottua kirjoneuletta eikä itselleen käsineitä; oli siis aivan pakko neuloa hänelle kirjoneulelapaset! Malliksi valikoitui Tuulia Salmelan Egyptiläiset lapaset ja langoiksi kirpputorilta aikanaan haalimani vihreä ja leijonankeltainen Novita Florica.


Aluksi yritin neuloa lapaset 2,25 mm puikolla, mutta olin tyytymätön sekä kokoon että neulejälkeen. Niinpä purin aloituksen ja neuloin lapaset 2 mm puikoilla, mikä osoittautui oikein hyväksi ratkaisuksi.


Malli oli mielenkiintoista neulottavaa ja arvostin paitsi sitä, että peukalo on kiilallinen ja samaa kirjoneuletta kuin kämmenselkä, myös sitä, että oikean ja vasemman käden lapasten kämmenselässä kirjoneulekuviot ovat eri järjestyksessä. Lapasprojekti oli kertakaikkisen nautinnollinen: Florica on mitä mainioin kirjoneulelanka, lopputulos oli kaunis, koko ilmeisen sopiva ja mikä parasta, saaja ilmeisen tyytyväinen.


Kirjoneuleelapasista innostuneena päätin tehdä pakettiin myös kämmekkäät, sillä sain vision petroolin Novita Woolin yhdistämisestä keltaiseen mysteerivillalankaan. Hail Hydra -kämmekäsmalli oli niin Miikkulaisen näköinen, että päätin uhmata neulejumalia ja yrittää sitä ohjetta paksummista langoista. Samalla tulin opetelleeksi latvialaisen kierreraidan tekemisen. Sellainen olisi kuulunut myös kämmekkäiden yläosaan, mutta omassa versiossani yläreuna lähti rullautumaan pahasti kierreraidan vuoksi. Niinpä jouduin tekemään oman ratkaisuni ja neulomaan kaksiväristä nurjaa pari kerrosta. Kämmekkäistä tuli aika isot ohjetta paksumman langan vuoksi, mutta sen verran karkeatkin ne ovat, että niitä on parempi pitää toisten käsineitten päällä.


Ei pakettia minulta ilman jotakin ompelusta. Tällä kertaa päädyin tuttuun kauppakassiin, jonka kankaat olen haalinut tietysti kirpputorilta. Toinen puoli on joulun kunniaksi tummanpunaista kuosikangasta. Kauppahallista kävin ostamassa herkuksi pöllön muotoisen suklaan sekä suklaan, jossa oli teksti "Hyvää joulua".


Sopivien lankojen hankkiminen pakettiin oli todellinen tuskien taival. Minulla oli kyllä selvä mielikuva siitä, mitä olin etsimässä, mutta yritys toisensa perään karahti kiville syistä X, Y ja Z. Lopulta päädyin kysymään, värjäisikö Inaya Creations minua varten Evolution Sport Sockia värissä Acid rain, sillä tietokoneen ruudulla kyseinen värjäys oli houkuttelevan intensiivinen liuku petroolihtavasta turkoosista kirkkaankeltaiseen. Vahinko vain, että totuus oli jonkin verran odotuksiani haaleampi, keltaisen osalta jopa pastellinen. Myös kanssaneulojan omista varastoistaan myymä Lanitium ex Machinan Basic Sock värissä Fire Opal osoittautui luonnossa vähemmän värikylläiseksi kuin esimerkiksi yllä olevassa kuvassa. No, aina ei voi voittaa, ja pelkän netissä olevan kuvan perusteella ostamalla käy usein juuri näin. Laadukkaita, Suomessa käsin värjättyjä lankoja nämä molemmat joka tapauksessa olivat, ja yritystä riitti, joten päätin lankojen kelpaavan, vaikkeivät ne täydellisiä olleetkaan.


Pakkasin lahjasisällön omista jemmoistani löytyneeseen ikkunalliseen pahvilaatikkoon, joka oli kooltaan kuin tehty juuri näille komponenteille. Laitoin mukaan vielä perinteisen "kootut selitykset" -kirjeen, joka korvasi askartelematta jääneen kortin.

Olipahan ihan älyttömän kivaa koota näin värikästä pakettia ihan älyttömän mukavalle neulojatoverille!

5 kommenttia:

 1. Ihanan paketin olet saanut - mutta myös antanut eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Upeita paketteja molemmat. Minäkin olen neulonut nuo egyptiläiset turkoosi-valkoisena http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2013/02/egyptilaiset-lapaset.html ja ne oli tosi kiva neuloa. Pitäisikin tehdä jotain kivaa neuletta nyt pyhinä. Nykyisin elän niin kiireistä aikaa, etten oikein jaksa iltaisin mitään tehdä.
  Ihanaa joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania paketteja molemmat! Ja kauniita kirjoneulekäsijuttuja!

  VastaaPoista
 4. Voi hyvää päivää miten ihana tuo siun kokoama paketti olikaan, ensi vuonna mie haluan siut parikseni vaihdossa :D Täytyy varmaan lahjoa vaihtoemo...

  VastaaPoista