tiistai 25. marraskuuta 2014

Hyvän mielen sukkia

Olen taas joulun lähestyessä potenut pienimuotoista maailmantuskaa: siinä missä itselläni on henkisesti ja taloudellisesti turvattu elämä, moni muu elää joko subjektiivisesti tai objektiivisestikin mitattuna ahdingossa. Omat keinoni auttaa ovat rajalliset, mutta neulomaan onneksi pystyn edelleen ja lankaa minulla totisesti riittää. Niinpä päätin kerätä vuoden mittaan kaappiin kertyneet, puikkotuoreet villasukat yhteen ja neuloa vielä parit sukat lisukkeeksi Hyvän mielen sukkien Vaasan keräykseen lähetettäväksi.


Novitan valkoisesta Nallesta ja Regian sinisestä 6-säikeisestä syntyi kokoluokan 38 sukkapari. Malli on ihan peruskauraa varresta varpaisiin 54 silmukalla (kirjoneuleen kohdalla mallikuviosta johtuen 55 s), kantapää on vahvistettu ja käännös pyöreä, kärjessä sädekavennus. Hieman olisi voinut tehdä pidemmän valkoisesta kärjestä, mutta hyvä näinkin. Tätä yksinkertaista kirjoneuleideaa voisi jatkojalostaa vaikkapa kauttaaltaan raidallisiin sukkiin.


Lahjoitus-Nalleja minulle on kertynyt useampikin kerä, niistä punainen päätyi pääväriksi kissasukkiin, joiden kirjoneulekuvio on kaapattu maksullisesta Temple cats -pipomallista. Olin sen verran röyhkeä, etten ostanut ohjetta, vaan piirsin ruutukaavion itse pelkkien kuvien perusteella. Näissä on 56 silmukkaa ja ristiinvahvistettu kantalappu, muuten ovat samanlaiset perussukat kuin sinivalkoisetkin, ehkä vähän suuremmat tosin.

Vaasaan lähti lopulta kaikkiaan 9 paria sukkia. Ennen joulua ehtinen neuloa jokusen lasten sukkaparin vielä paikallisiin keräyksiin, joihin toimitan luultavasti myös syksyn mittaan tekemiäni lapasia. Lasten neuleiden mukaan pitänee keksiä jotain pientä lisäkivaa, sillä muistan itse omasta lapsuudestani, etten erityisemmin arvostanut niitä pehmeitä joulupaketteja. Enhän halua, että minun neulomani sukat tai tumput aiheuttavat jouluaattona haikeankatkeria pettymyksen kyyneliä...

4 kommenttia:

  1. Vau sun sukat on aina huikeen nättejä. Meillä Joensuussa on kerätty sukkia vanhuksille vanhustentaloihin. Kiva keräys mä osalistuin viidellä parilla, mut sun keräyssukat on paljon hiemonpia!

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia molemmat! Nuo sinisävyiset ovat supersuosikkini, yksinkertaisille yksinkertaista ja silleen. ;) Jatkojalosta siis ihmeessä, jos mäkin saisin sitten neuloa joskus jotain tuollaista.
    Hatunnosto keräysneulontaan! Munkin pitäis tehdä asian eteen JOTAIN.

    VastaaPoista