torstai 13. kesäkuuta 2013

Tylsä myssypostaus, osa n+1

Luvassa on sen verran tasapaksu päähinepostaus, etten jaksanut miettiä edes mitään nasevaa otsikkoa.


Poppy-variaatio kaksinkertaisesta Red Heart Soft Cottonista 4 mm puikolla, vähän hassuun kohtaan ommeltu nappi SPR:n Kontista. Onpahan koukuttavaa neuloa ensin päälaki edestakaisin lyhennetyin kerroksin ja sen jälkeen loppu pyöröneuleena. Olen nimittäin vähintään yhtä ihastunut väliaikaiseen aloitukseen kuin lyhennettyihin kerroksiin. Tässä mallissa on molemmat!


Väliaikainen aloitus on ihan parasta myös silloin, kun tekee pipon reunaan taitteen. Tämän myssyn ruskea lanka voitaisiin kai laskea jo melkein vintageksi: vyötteessä on se lapsuudesta tuttu pyöreä Sokoksen logo, valmistajaksi ilmoitetaan Valvilla Oy, merkki on rondo ja langan nimi Päivi. Onpa kutkuttavaa miettiä, kuka on langan aikanaan ostanut ja mitä hän on siitä aikonut neuloa. Ja kuinkahan monien käsien ja lankavarastojen kautta se onkaan kulkenut ennen kuin päätyi lahjoituksena minulle. Vaaleankeltainen lanka on muuten Novitan Luxus Cottonin jämät.


Raitamyssyssä on myös tummanruskeaa vintage-Päiviä sekä oranssinruskeaa Marks & Kattensin Magnoliaa. Neuloin niin pitkälle kuin oranssinruskeaa riitti ja tein reipastahtiset päälakikavennukset, tuli vähän pidempi malli näin. Kaikki kolme edellä olevaa päänlämmikettä ovat luonnollisesti sytomyssyjä.


Vintage-Päiviä riitti vielä yhden vauvapipon päälakeen, Poppy-variaatioita neuloin punaisesta mysteeripuuvillasta. Raitapipoon upotin lopun vaaleansinisen Tennesseen, luonnonvalkoista puuvillalankaa (jonka vyötteen ehdin jo hävittää) jäi vielä pieni palleroinen. Nämäkin menevät paikalliseen sairaalaan.

Olen minä ommellutkin yhden hatun, en tosin sytomyssyksi, vaan isälleni.


Hellehattu vaaleanharmaasta popliinikankaasta jollakin vanhalla Suuren Käsityölehden kaavalla. Näitä samanlaisia olen ommellut ennenkin sekä itselleni että muille; tämä uusin korvaa täsmälleen samanlaisen, kirjaimellisesti puhki käytetyn hatun. Pitäisi itsellekin ommella uusi hellehattu, vaikkapa pellavasta. Jospa se ompeluinnostus taas löytyisi niin kuin usein kesällä tapahtuu.

4 kommenttia:

  1. Oranssi-ruskearaitainen on yllättäen suosikkini. :D Tuo Poppy vaikuttaa kyllä jännältä mallilta, pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. kaunis harmaa hattu kumpa osais neuloa.

    VastaaPoista
  3. Päähinepostauksesi ovat aina kivoja, älä siis vähättele niitä ollenkaan. Saan aina niistä jotain uutta virikettä ja ideaa, vaikka ei niitä aina heti tule toteutettuakaan. Tai ei ehkä koskaan. Mutta tykkään tutkia ja nähdä ideasi. :)

    VastaaPoista