perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sytomyssypläjäys


Toukokuun lopulla veivasin vaihteeksi sytomyssyjä (kyllä, blogimerkinnät laahaavat edelleen noin kuukauden jäljessä odotellen sitä hetkeä, etten saa muutamaan viikkoon aikaiseksi mitään esiteltävää).So you think you can hat (Ravelry-linkki ilmaisohjeeseen) Hjertegarnin Blend Bamboosta 2,5 mm (joustin) ja 3 mm puikoilla, langanmenekki vajaan kerän verran. Ihanan pehmoinen pipo, ei taatusti kutita eikä hiosta.Pauliina-myssy 3 mm koukulla pääosin vihreästä Anttilan Sofie-puuvillalangasta, valkoinen raita ja koristepyörylät puuvillajämiä. Tykkään kovasti tämän myssyn värimaailmasta ja värien asettelusta, jotenkin tuo pyörylätrio on sopivasti kesäisen aurinkoinen.Ja sitten kuin häpeillen, sembramännyn juurelle pinottu kasa epämääräisiä pipoviritelmiä, virkatut Pauliinoita ja neulotut päälaelta aloitettuja, pinon päällimmäisenä Jorviin menevä vastasyntyneen pipo. Kolme neljästä silkkaa jämälankojen poistovimmaa, vaaleanpunainen ihan korkkaamattomasta kerästä aloitettu ja loppuun saatettu. Jospa näillekin ajan kanssa joku kohtuullisen tyytyväinen käyttäjä löytyisi.
 


Toimitin nämä ja 53 muuta itse tekemääni sekä kolme neulojatoverin neulomaa ja virkkaamaa sytomyssyä henkilökohtaisesti KYSin syöpätautien osastolle toukokuun lopussa. Jännittyneenä ja aika sekavin miettein etsiskelin K-aulaa, josta pääsee hissillä 8. kerroksen osastolle. Jokseenkin 15 vuotta sitten miehelläni (silloisella poikaystävälläni) todettiin non-Hodgkin -lymfooma, jota hoidettiin leikkauksen lisäksi sytostaateilla ja sädehoidolla. Muistot tuosta ajasta ovat haalistuneet, vain välähdyksiä hematologisen osaston kanyylistä, kesätyöpaikan työtakille putoilleesta lyhyestä sänkitukasta, kesän värien, äänten ja tuoksujen voimakkuudesta. Nyt osastolta palatessa askel oli kevyt, ajatuksissa neuloa ja virkata taas lisää sytomyssyjä.


P.S. Kiitos Hepsi vinkistä, vaihdoin kirjoituseditorin vaihtoehtoiseksi, kävin käsin korjaamassa kaikki testieditorilla kirjoitetut tekstit ja kuvat, ja ainakin itselläni kirjoitukset näkyvät taas järkevästi suhteessa blogipohjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti