perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hyvän Mielen Sukat


Blogistaniassa on taas uusi kiinnostava hyväntekeväisyystempaus: nyt neulotaan Hyvän Mielen Sukkia mielenterveysongelmien vuoksi sairaalassa oleville nuorille joululahjaksi. Enhän minä voinut vastustaa näin hyvää kohdetta, etenkin kun naapuri oli sopivasti lahjoittanut jämä-novitalaisiaan minun huostaani.Naapurin lahjoittamat langat eivät itsessään olleet kovin iloisen värisiä, joten jotakin ekstraa oli keksittävä. Halusin myös treenata vaatimatonta kirjoneuletekniikkaani jollakin hyvin helpolla mallilla. Kriteerit täyttyivät, kun nappasin käyttööni Handepanden Pearl Chain Mittensien (Rav-linkki ilmaisohjeeseen) kirjoneulekuvion.


Sukat on neulottu Novita Nallesta 2,5 mm puikolla kärjestä 14 silmukalla aloittaen. Kärkilevennyksiä tein ensin joka kerros viidesti ja sen jälkeen joka toinen kerros viidesti päätyen 54 silmukkaan. Helminauhakuviota päätin tehdä kokeeksi vain päkiään ja varteen, ja lopputulos miellyttääkin kovasti omaa silmääni.Kantapääksi sovittelin taas Fredrika-sukista tutun mallin, jota käytin jo Maajoukkuesukissa. Tällä kertaa tein kantakiilan kavennukset toiseen suuntaan, ja nyt lopputulos näyttää vielä paremmalta. Istuvuus tässä kantapäämallissa on kyllä täydellinen omaan jalkaani; pitänee joskus kirjoittaa ohje myös kärjestä aloitettuihin sukkiin, joissa on juuri tämä kantapää.


Lankoja koon 38 sukkiin kului noin 80 g. Taidanpa tehdä toisetkin samantapaiset sukat heti perään, samaan keräykseen tietysti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti