lauantai 4. helmikuuta 2012

Patalaputtaa ja muuta jämäilyä


Taas teki mieli virkata sillä samalla vanhalla suosikkimallilla pari patalappuparia puuvilloista.Sinne hupsahti iloisesti peittoprojektilankoja ja vähän muutakin lisäksi. Ja kun vihreän makuun pääsin, piti myöhemmin virkata vielä pari patalappua lisääkin:Näiden kahden patalapun kohdalla ei voi puhua pelkästään jämälankavirkkauksesta, vaikka keskustassa oleva luumunvioletti oli jämää taannoisesta sytomyssystä; kaikkia muita lankoja kyllä riittää vielä isompiinkin töihin. Tämä vihreä sävymaailma nyt vain puhuttelee minua, joten piti ihan toppuutella itseään, että malttaisin jättää loput langat hyödyllisempiin tarkoituksiin, esimerkiksi sytomyssyiksi.


Sen sijaan aitoja jämälankavirkkauksia ovat nämä gekko-kirjanmerkit, joista turkoosi, ruskea ja vihreä kertoivat heti itse, kenen luo halusivat matkata:Nämä olivat sukkalankajämiä, eikä GekkoSet ollut suinkaan viimeinen setti laatuaan. Minkäs sitä hullu mieliteoilleen voi... Samaan hulluuskategoriaan voi kai laittaa myös seuraavan pitsiliinan:Malli on edelleenkin mielestäni yksi kauneimmista, mutta tällä kertaa käyttämäni lanka (kälyn kirpputorilta ostama Coats Eldorado) oli kyllä rimanalitus. Lanka oli järkyttävän ylikierteistä ja lisäksi kovaa, joten virkkaaminen 1,75 mm koukulla kävi pian hermoille. Jouduin roikottamaan virkkuuta useampaan otteeseen kerältä tulevan langan varassa, jotta sain tasattua kierrettä, mutta eipä siitäkään ollut apua kuin hetkeksi kerrallaan. Loppu kerä lähtee kyllä suosiolla kiertoon esimerkiksi SPR:n Konttiin, sillä minä en aio tämän langan kanssa enää pinnaani kiristää. Liina sen sijaan menee lahjalaatikkoon yhdessä patalappujen kanssa: kyllä aika tavaran kaupitsee.


Sen sijaan Kardemumman blogipostauksesta nappaamani linkki virkattuun ruusuun johti mielihyvään niin ruusua virkatessa kuin valmista työtä ihaillessakin.Ruusuun kului varsin tarkasti loput tummanpunaisen TeeTeen Primaveran jämät. Virkkasin ruusun 3,5 mm koukulla ja 60 aloitusketjusilmukalla, lankaa kului 11 g. Kaunis ja helppo malli toteuttaa, mutta parasta oli tietysti se, että pitkään jämälankapussissa viereksinyt lanka on nyt vihdoin saatu muutettua käyttökelpoisempaan muotoon. Tämän voisi kiinnittää johonkin pysyvästi tai käyttää vaikkapa rintarossina hakaneulan avulla.

1 kommentti:

  1. Voiskohan tuon liinan ohjetta mitenkään saada? :) On niin kaunis, mutta en mistään löydä moista...

    VastaaPoista