keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lisää villaisia asusteita


Sain kanssaneulojalta lahjoituksena melkein puoli kiloa Novitan Isoveljeä Joulusukat 2011 -hyväntekeväisyysneuleita varten. Eräänä laiskana elokuun lopun aamuna halusin neuloa jotakin helppoa ja nopeaa, joten Isoveljestä syntyi toinen Capucine edellisessä postauksessa esitellyn raidallisen version kaveriksi.



Tähän versioon väkertelin tupsut kaikkiin ohjeenmukaisiin paikkoihin, mutta aika napakalta tuo etureuna vieläkin vaikuttaa. Kokokin on edelleen pieni, joten joko langan olisi pitänyt olla paksumpaa (tai rennompaa) tai puikkokoko suurempi kuin käyttämäni 5 mm. Tämä oli yllätys siinä suhteessa, että yleensä käytän 0,5-1 mm suositusta pienempää puikkoa löysähkön käsialani vuoksi.


Naapurilta saadut Novitan Luxus Stonetkin alkoivat houkutella huovutuskokeiluihin.



Luentoneuleena syntyivät pienehköt tumput, jotka neuloin 5 mm puikolla ja 36 silmukalla aloittaen, ennen peukalokiilaa on lisätty 4 s ja peukalokiilassa on taas neljä lisäysparia kolmen kerroksen välein; peukalossa silmukoita on 17 ja kerroksia 11 ennen kavennuksia. Huovutus hoitui pesukoneessa parin froteisen käsipyyhkeen kanssa 40 asteen pikapesussa. Huovutustulos on tiivis ja melkolailla tasainen, mutta lapasista tuli itselleni pituudesta hitusen liian pienet sitkeästä venyttelystä huolimatta, niinpä nämä päätyvät lahjalaatikkoon odottelemaan sopivaa kohdetta. Onneksi tummanruskeaa Stonea on jäljellä vielä vähän yli puolet alkuperäisestä kolmesta kerästä, joten taidan neuloa joskus myöhemmin muutaman kerroksen pidemmät tumput ihan itselleni.



Meillä pidetyssä lankakirppari-neuletapaamisessa kanssaneulojalta jäi epämääräinen kerä epämääräistä purkulankaa, joka oli tarjolla ilmaisten lankojen pöydällä. Minä päätin päästä siitä eroon heti seuraavana päivänä neulomalla siitä perusjoustinneulepipon Joulusukat 2011 -keräykseen. Puikossa taisi olla mittaa 4 mm ja silmukoita ehkäpä 80, jolloin syntyi moneen päähän mahtuva myssy. Koska lankaa jäi yli reilusti, virkkasin koristeeksi muhkean kukan. Eiköhän tämä jollekin tyttölapselle kelvanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti