torstai 14. heinäkuuta 2011

Neulottuja KYH-sytomyssyjä


KYH-tempaus innoitti minua tekemään sytomyssyjä oikein urakalla. Tässä taas kokoelma neulottuja versioita.Tämän pitäisi olla Pi Topper Chemo Cap. En kuitenkaan päässyt ohjeenmukaiseen tiheyteen edes käyttämälläni 2 mm puikolla, vaikka lahjoituksena saatu mysteeripuuvilla ohjeenmukaista ohuempaa olikin. Niinpä jouduin sooloilemaan heti alusta asti. Lanka loppui tietysti kesken, eikä varastoissani ollut mitään kunnollista, millä jatkaa. Hätäpäissäni neuloinkin reunuksen ystäväni lahjoittamalla turkoosilla vuosikertamysteerilangalla, joka oli kyllä luvalla sanoen aika kammottavaa. Mitään etäisesti sopivaa koristenappiakaan en löytänyt, joten valitsin vähiten ruman vaihtoehdon. Sen verran testasin, että myssy menee juuri ja juuri kuopukseni päähän, joten kyllä tämä silti lähtee tarjolle paikalliseen sairaalaan.Pinkkiä / fuksianpunaista pipoa oli sen sijaan silkka nautinto neuloa. Lanka on Chevalier Blanc Ambrea, bambu-puuvillasekoitetta, joka neuloutuu poikkeuksellisen kauniisti ja helposti. Hatun malli on 'so you think you can hat' (Rav-linkki), joka tosin on luultavasti käytännössä sama kuin Grace Lace Beret, ilman Ravelry-tunnuksiakin saatavissa oleva malli. Oma versioni on neulottu 2,5 mm ja 3 mm puikoilla, joustimessa tein oikeat silmukat kiertäen. Langan, puikkojen ja käsialani kombinaation arvaten hatussa on 120 silmukkaa, jolloin piposta tuli taas kokoa keskikokoinen aikuinen. Lankaa meni reilusti alle kerä.Hanna Metsän keskeltä lähetti minulle Anna hyvän kiertää -paketissaan kaksi kerää Novitan Santorinia, jotka eivät missään vaiheessa ehtineet lankalaatikkoon asti, vaan neuloin ne heti sytomyssyiksi. Vasemmanpuoleinen on Hurricane Hat, josta on myös suomennettu versio Seijasiskon blogissa. Oma versioni on neulottu 3 mm puikolla ja 100 silmukalla, korkeusmitat taitavat vastata alkuperäistä ohjetta.


Oikeanpuoleinen on ihan perinteinen 2 o, 2 n -joustinneulepipo 108 silmukalla ja 3 mm puikolla. Hauskasti näissä hatuissa näkyy silmukkamäärän vaikutus värien asettumiseen; 116 silmukalla ruskea olisi asettunut pystyraidaksi väleissään harmaa-valkoraidallinen pystyraita, tai vastaavasti muistaakseni reilusti alle 90 silmukalla olisi voinut saada kaikki värit omiksi pystyraidoikseen. Nyt tässä joustinneulepipossa tuli tuollainen melko säännöllinen spiraalikierre siinä missä Hurricanessa värit ovat näennäisesti sikinsokin. Tein joustinneulepiposta melko korkean, joten sen voi joko jättää päälaelta pitkäksi tai taittaa alareunasta kaksinkerroin.Edellisen postauksen Kudzu Shawlettesta jäi vielä pari kerää Hjertegarnin Blend Bamboota, joka on bambu-puuvillasekoitteena mitä mainioin sytomyssylanka. Toisesta kerästä pyöräytin Lacy Julian Hatin (Rav-linkki) 108 silmukalla ja 2,5 mm sekä 3 mm puikoilla. Reunajoustimen oikeat silmukat tein taas kiertäen, jotta joustinneuleesta tulisi napakampi. Tein joustimesta myös korkeamman, samoin lisäsin yhden pitsikuviokerran, jotta myssystä tulisi riittävän syvä peittämään tarvittaessa korvat ja niskankin.


Pahoittelen, ettei myssyistä ole kuvia kenenkään päässä. Näitä pipoja vain syntyy sitä tahtia, että kuopus ei enää suostu toimimaan kuvausmallina ja perheemme muilla jäsenillä on liian isot päät. Ehkä joskus vielä hankin sen mallinukkepään kuvausrekvisiitaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti