maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kudzu Shawlette


KesäYön Hullutukseen päätin ottaa mukaan pari vähän isompaakin työtä, jotka eivät ihan yhdessä päivässä valmistuisi. Ensimmäisenä nappasin ohjejonostani melko hiljattain julkaistun Kudzu Shawlette -ilmaisohjeen, johon lankalaatikosta löytyi oitis sopiva lankakin.Lankana käytin vaihtokaupassa tullutta beigeä Hjertegarnin Blend Bamboota, jota neuloskelin 3,5 mm puikolla. Kahdesta tarjolla olleesta koosta valitsin pienemmän eli midin. Heti alkuun inhosin pitsijoustinosuuden kierrettyjä silmukoita, sillä omalla neulomistyylilläni kiertäen nurin neulominen on hidasta ja vaivalloista. Jostain syystä muutenkin tämän huivin neulominen oli enemmän pelkkää ajan kuluttamista kuin nautintoa.


Pingotin huivin puolikaareksi, mutta silti se on jokseenkin hankala pukea. Alun suoran osuuden vuoksi molemmissa päissä on lähes suorat kulmat, joita ei saa kauniisti sitten millään. Lyhyeen ja ytimekkääseen kuvaussessioon puin huivin Hurja-Hannalta lahjaksi saamallani huivineulalla (joka sivumennen sanoen ansaitsee joskus oman esittelynsä sopivan huivin kera) epäsymmetrisesti, mikä kyllä näyttää yllättävän kauniilta, mutta ei ole laisinkaan käytännöllistä. Huivi on nimittäin melko raskas - siihen kului melkein 150 g lankaa -, joten pitkä häntä vetää huivin hyvin nopeasti rumasti vinoon. Toisaalta midi-kokoinen huivi on juuri niin nafti, ettei sitä tahdo saada heitettyä kivasti olan ylikään. Pahasti näyttää siis siltä, että tämäkään huivi ei jää omaan käyttööni. KYH-saldoa se kuitenkin kasvatti taas yhdellä aloitetulla ja valmistuneella työllä.


Ei kukaan haluaisi yllä olevasta myyntipuheesta huolimatta lunastaa Kudzua itselleen jotakin nimellistä korvausta vastaan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti