perjantai 11. helmikuuta 2011

Pikkuneuleita


Viimeksi tekemäni Käänteinen oli saajalleen niin mieluisa, että päätin tehdä toisen samanlaisen paremmasta väristä - mustasta. Sopivaa lankaa ei kuitenkaan ollut valmiina varastossani, mutta kun törmäsin ruokamarketin naapurissa olevassa lankakaupassa Adriafilin Avantgarde-lankaan (100 % superwash-villaa; 220 m / 100 g), tunsin itselleni hyvin harvinaista sisäistä hinkua lunastaa yhden kerän kyseistä lankaa pipokokeiluun.Tämäkin Käänteinen on neulottu 2,5 mm puikolla ja 140 silmukalla, suoraa osuutta ennen päälakikavennuksia on 18 cm. Puikkotuoreena pipo on melkoisen napakka, mutta uskoisin sen rentoutuvan juuri sopivasti käytössä ja pesuissa. Yksi kerä riitti tällaiseen matalalla käänteellä olevaan pipoon vallan mainiosti, ylikin jäi vajaat 10 g. Tykästyin tähän melko tiiviskierteiseen lankaan kovin, voisin kuvitella neulovani nautinnolla Avantgardea jatkossakin.Uusimman lankavaihtokauppani (vyyhti Handun perussukkalankaa yhteensä vajaaseen kiloon edullisempia lankoja) mukana tuli kolme mustaa ja yksi vadelmanpunainen 50 gramman kerä Fritidsgarnia. Niistä tikuttelin pikavauhtia 5 mm puikolla kahdet huovutetut tumput tutuksi tulleella mallilla, joka nyttemmin näyttää olevan salasanasuojatun blogin suojissa; pitänee kirjoittaa ohje muistiin nyt, kun sen vielä ulkoa muistaa.


Raitatumput yritin huovuttaa ensin lyhyessä 60 asteen pesussa, mutta ne jäivät hieman väljiksi ajatellen 13 vuotta täyttänyttä synttärisankaria, jolle tumput menevät lahjaksi. Niinpä pyöräytin ne uudelleen yhdessä mustien lapasten kanssa 60 asteen täysmittaisessa pesussa muun pyykin mukana. Lopputuloksena oli kaksi paria muhkean tiiviitä tumppuja, jotka ovat paksuudestaan huolimatta melko pehmeitä ja erinomaisen kauniisti huopuneita. Mustat tumput menivät blogimiehen sisarelle hänen uskaltauduttuaan painostuksen alaisena vihjaamaan, että voisi sellaisista pitää. (Niin, ympäristöni alkaa olla niin kyllästetty kaikenlaisilla neuleilla, että joudun pian pakottamaan heidät vastaanottamaan tekeleitäni.) Lankaa tumppuihin kului noin 90 g / pari.


P.S. Olen vallan unohtanut kirjanpidostani kaksi patalappua, jotka virkkasin naapureille joulumuistamiseksi:Tummanruskeaa Pelson hahtuvaahan nämä simppelit patalaput ovat ja ne on huovutettu perinteisesti koneessa 40 asteen pesussa päivittäispyykin joukossa. Kivan ohuet, mutta tiiviit näistä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti