sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Pale Rose


Ketään ei yllättäne, että tammikuun sytomyssyily jäi taas päälle. Puuvillalankojen työstäminen jatkui tällä kertaa Pale Rose -myssyn ohjeella (Rav-linkki ilmaisohjeeseen) SYTinä saadusta Novitan Kotiväestä.Ensimmäisen myssyn neuloin 2,5 mm puikolla ja 117 silmukalla ohjeessa olleiden pyöröneulesymbolien mukaan. Koska myssyssä on kääntöreuna ja sattumoisin vihaan käsin ompelemista, loin silmukat open cast on -menetelmällä, tosin apulangan sijaan käytin 100 cm pitkää pyöröpuikkoa apuna. Näin minulla oli käänteen osien neulomisen jälkeen alareunan silmukat valmiiksi toisella puikolla, joten pystyin kiinnittämään käänteen neulomalla yhden kerroksen oikein siten, että neuloin molemmilta puikoilta kohdakkain olevat silmukat yhteen (aivan kuten ns. kolmen puikon päättely, mutta ilman päättelyä). Neuloin koko myssyn matkalta nyppyjä, vaikka ohjeessa oli myös nypytön versio. Yllättäen suorastaan koukutuin nyppyihin, joita kertyikin noin 300. Tähän arviolta M-kokoiseen myssyyn kuluin melko tarkkaan 50 g lankaa.


Pidin ensimmäisestä myssystä, mutta minua jäi vaivaamaan ohjekaavioiden erilaiset symboliselitykset pyöröneuleena ja tasona neulottaville myssyversioille. Niinpä neuloin toisen Pale Rosen samasta langasta, edelleen pyörönä, mutta vaihtaen kaavion symbolitulkinnat tasona neulottuun versioon.


 


Tämä myssy/pipo on neulottu 108 silmukalla ensimmäistä myssyä matalammaksi, sillä ajattelin tätä lahjaksi ystäväni tyttärelle, jolla on varsin pieni pää. Pidän tästä versiosta enemmän, kun nyppypitsikaistaleiden väliin ei jää kahden silmukan levyistä pystyraitaa, kuten ensimmäisessä versiossa. Pykäreunuksen tekeminen open cast on -menetelmällä oli ensimmäistä kokeilua sujuvampaa, suorastaan riemastuttavan mukavaa. Lankaa myssyyn kului noin 40 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti