torstai 4. maaliskuuta 2010

Tilaustöppöset


Koska muutama isompi projekti odottaa edelleen viimeistelyä ja kuvaamista, tarjolla on pienempiä välipalatöitä.


Työkavereilleni on alkanut valjeta, että neulon paljon. Niinpä vienoja toiveita on alkanut leijailla ilmassa. Yksi työkaverini harmitteli, kun hänen markkinoilta ostamansa villatöppöset olivat kuluneet pohjasta puhki. Varovasti hän kyseli, osaisinko kenties tehdä samantyyliset, hän kun inhoaa tavallisia varrellisia villasukkia. Malliksi hän toi risan töppösen, jonka totesin melkolailla varrettomaksi villasukaksi. Lupasin ryhtyä puuhaan, mikäli jokin varastolangoista kelpaisi.Malli on todella yksinkertainen, 48 silmukalla (3,5 mm puikoilla) neuloin ensin 15 kerrosta tasona (reunat aina oikein -neuletta), minkä jälkeen tein vahvistetun hollantilaisen kantapään keskelle. Sen jälkeen yhdistin neuleen tavalliseksi sukanteräksi ja kärkeen tein nauhakavennuksen. Koska töppöset näyttivät kovin orvoilta, virkkasin pienet lehtikoristeet piristämään ankeaa ilmettä. Lanka on Seiskaveikkaa, kuten taisivat alkuperäisetkin töppöset olla, kokoluokka töppösissä 39-40.


Näin jälkikäteen ajateltuna alun taso-osuus olisi voinut olla pidempi, jotta varsi kääntyisi kauniimmin. Kantapään jälkeen olisi puolestaan kannattanut jatkaa vielä muutama kerros tasona ennen pyöröksi yhdistämistä, jotta töppösen suuaukko olisi jäänyt avarammaksi. Vahvistettu hollantilainen kantapääkään ei oikein vakuuttanut.


Sen verran kuitenkin innostuin töppöskokeilusta, että sain vision huovutettujen töppösten mallista. Huovutettavia lankoja riittäisi moneen lähtöön, mutta taidan lykätä töppöstestailun ensi syksylle ja keskityn nyt keväisempiin malleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti