maanantai 27. heinäkuuta 2009

Kangas- ja lankavarasto(a) kuvina


Hermolepoa-blogin MinnaN vilautti hieman lankavarastoaan ja sen innoittamana esittelen oman käsityötilani aarteita ja riesoja.Vasemmalla perussukkalankoja: ainakin Novitan Seitsemää veljestä, Nallea ja Jussia sekä Gjestalin Maijaa (pohjalla) yhteensä karkeasti arvioiden 2 kg. Näistä alle 500g on omia ostoksiani (oikeastaan vain Maijat), loput olen saanut lahjoituksena tai vaihtareina.


Oikealla puuvilla- ja puuvillasekoitelangat sisältäen myös kaikki sekalaiset virkkauslangat, sekä paperipussissa mohair- ja tikapuulankaa: mm. Novitan Tennesseetä, Suvia, Oliviaa ja Kotiväkeä sekä SandesGarnin Kitten Mohairia ja Hjertegarnin Niceä. Kaikki tulleet lahjoituksena tai vaihdossa, yhteensä näitäkin on 1,5-2 kg.Näissä laatikoissa on lähinnä villaa: Novitan Ainoa, Stonea ja Woolia, SandnesGarnin Tovea sekä hahtuvalankoja. Onpa mukana myös Marks&Kattensin tekokuitu-Teddyä ja Ístexin Alafoss Lopia. Näiden laatikoiden sisältö painanee yhteensä 3-4 kg, reilut puoli kiloa lienee itse ostettua (lähinnä Tovet ja osa hahtuvista).Korissa toista kiloa villapellavalankaa naapurilta vieressään pussillinen edelleen lahjoitukseen meneviä lahjoituslankoja (jospa vaikka koululle ottaisivat). Vasemmalla kangaskassissa ikuisuusprojekti: noin 800 g tummanpunaista Woolia (naapurin lahjoittamaa), josta neulottuna noin 40 cm villapaitaa miehelle 2o, 2n -pyöröneuleena 3 mm puikolla (huh). Keskellä tekokuituhörsölankojen ja -jämien pussi vieressään pussi niille "paremmille langoille". Tässäkin satsissa taitaa olla useampi kilo lankaa, joista itseostettua reilusti alle puoli kiloa. Kuvista puuttuu vielä vyyhti vironvillaa, joka on jo työn alla.


Sitten kankaita:Pöydälle vakituisesti majoittuneet: resorit pahvilaatikossa, uusimmat tai työn alle otetut kankaat pinossa ja ohuet hörsökangaspalat kahvipussikassissa. Itse ostettu lähinnä trikoota ja pari resoripalaa.Lattiamajoituksessa villahuopakankaita (näistä saisi ihanat torkkuhuovat kunhan vaan kanttaisi reunat) sekä tiivis laatikollinen sisustuskankaita. Kaikki nämä ovat tulleet lahjoituksina.Housu-/hamekankaita (vasemmalla) ja tukevia takki-/ulkoilukankaita oikealla. Kaikki naapurin lahjoittamaa.Vakosametteja ja pari farkkupalaa (vasemmalla), laskeutuvia vaatetuskankaita (oikealla). Yhden vakosametin olen ostanut kirpparilta, muuten kankaat ovat peräisin joko sikasäkkiostoksesta tai naapurilta.Popliineja ja ohuita ulkoilukankaita, sadetakkikangasta, enstexiä, kerniä ymv. (vasemmalla) ja tekoturkiksia/teddyä oikealla. Naapurilta ja sikasäkistä kaikki.Villa- ja villasekoitekankaita (vasemmalla), mustia housu-/hamekankaita sekä pussissa tummia polyesterveloureita (oikealla). Yhden housukankaan olen muistaakseni ostanut samoin kuin Asevarikon manttelisarkaa, muut naapurilta ja sikasäkistä.Vasemmalla tikkikankaita ja fleeceä, oikealla kierrätyslakanoita, lumppuja (suljettu pussi) ja pellavaa/pellavasekoitetta. Yhden lakanan olen ostanut kirpparilta, asialliset kankaat naapurilta.Trikoota ja collegea. Tässä laatikossa on useampikin itse ostettu kangas tai sen jämä, vähintään puolet tosin on lahjoitustavaraa.Tilkkuja isompaa puuvillaa verhonjämistä lähtien. Ostettua ei juuri mikään, osa tosin sikasäkistä. Muutoin naapurilta, äidiltä ja ystäviltä saatua "hylkymateriaalia".Vaippakangasosasto on ilahduttavan tyhjillään (joustofroteeta, flanellia, jämät bambucollegea. Lähes kaikki itse ostettua lukuunottamatta teddykarhunruskeaa joustofroteeta, jota naapuri antoi ja jota olen jo vaihtanut eteenpäin mm. lankoihin. Tähän koriin sain muuten pöydältä kaikki trikoot.


Näistä kuvista puuttuvat vielä kaikki askartelutilkuiksi laskettavat (niitä on yksi hyllyllinen) sekä nahat (joita on monta muovipussillista, osa ullakolla) ja sekundatikkikankaat (ullakolla), joista saisi eristettä vaikkapa patalappuihin tai -kintaisiin. Kaikki langat ovat lattiasäilytyksessä ja kankaistakin kolme pahvi- ja kaksi muovilaatikollista.


Todella vähän olen siis itse hankkinut, naapurin varastontyhjennyksestä on valtaosa varastoistani peräisin. Ahdistaa, kun eivät mahdu enää kaappeihin ja pöydän alle, vaan alkavat levittää lonkeroitaan pitkin pöytiä. Pelastaka minut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti