torstai 30. huhtikuuta 2009

Pomatomus-kämmekkäät


Kyllä, jään koukkuun lempimalleihini, joista yksi on Pomatomus. Tällä kertaa keksin yhdistää addiktoivan mallineuleen kämmekkäisiin, joita tarvitsen istuessani töissä kädet jäässä tietokoneen ääressä. Langaksi valikoitui kauan varjelemani Araucanía Ranco Solid, jonka olin ostanut taannoin ihan itselleni lohtulangaksi. Niin, se toinen lohtulankahan muuntuikin jo miksipä muuksi kuin Pomatomus-sukiksi...Näissä kämmekkäissä silmukoita on 48 eli neljä mallikertaa, puikot 3 mm. Langan väri on luonnossa upea, siitä tuli välitön mielleyhtymä sellaiseen suklaajäätelöön, jossa on suklaanpalasia (vaikkapa Mövenpickin Swiss Chocolateen). Lanka itsessään ei vaikuttanut mitenkään ihmeelliseltä, se ei ole erityisen pehmeää eikä neulottavuudeltaan poikkeuksellista, mutta todella kaunista se on - mikä ei harmittavasti erotu huonossa kuvassa juuri lainkaan.


Lankaa kului vain noin 40 g, joten jäljelle jäi yllin kyllin vaikkapa (lyhytvartisiin) sukkiin. Sukissa kaunis lanka tahtoo tosin jäädä vaille ansaitsemaansa huomiota, joten ehkäpä neulon vielä toiset kämmekkäät. Toisia ruskeita en itse usko tarvitsevani, mutta eiköhän kämmekkäille aina ottajia löydy...


P.S. Huomasin sattumalta Ravelryn etusivulla vastaavat kämmekkäät nimellä Mermaid fingerless gloves. En siis keksinytkään tätä mallineuleen sovellusta ensimmäisenä ;-). Lyhyen käyttökokemuksen jälkeen on tosin todettava, että omani ovat hieman liian pitkät: tietokonetyöskentelyä hankaloittaa se, että pikkurillistä yltää ulos hätäisesti vain vilaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti