lauantai 11. lokakuuta 2008

Apua, pipoja!

... eli taas Pipoapua.

Jo tutuksi tulleitten vaihtari-/lahjoituslankojen roosat ja mansikkajäätelönpunaiset Woolit halusivat aivan selvästi pikkuruisiksi Rinsessapipoiksi.
Vasemmanpuoleisessa silmukoita oli 115 ja oikeanpuoleisessa 110, molemmissa puikolla paksuutta 3 mm. Roosa Sävy ei riittänyt loppuun saakka, joten päälaki on tehty luonnonvalkoisesta sileänä ja loppu Sävy on kulutettu pieneen solmutöpsykkään. Lankaa näihin ei kulunut kuin 30-40 g per pipo, kokonsa puolesta mennevät naperolle, jonka päänympärys on vielä alle 50 cm.Tuntemattomasta puuvillasekoite(?)langasta piti tulla minulle rinsessapalmikoilla maustettu perusribbipipo lenkkikäyttöön. Puikossa oli mittaa 4 mm ja silmukoita 120 eikä lanka (noin 65 g) tietenkään riittänyt loppuun saakka. Tikkasin päälaen taas sileänä tummansinisellä jämälangalla vain todetakseni, että myssy on minulle auttamatta liian pieni. Koska Pipoapuun kaivataan vain villaisia pipoja, tämä menee varmaankin muuten vaan Konttiin, jospa sille sitä kautta löytyisi joku käyttäjä.

Viimeisin pipo on tällä kertaa omaan tarpeeseen: se jo edellä mainittu lenkkipipo erinäisistä lahjoitus-/hylky-/jämälangoista:Aloitin Altocumulukselta saadusta Novitan Marja -sekoitelangasta (30% villa, 70% akryyli) uskollisesti 120 silmukalla ja 3,5 mm pyöröpuikolla 3o, 2n -ribbiä. Päälakikavennukset on tehty neljässä kohdassa joka kerroksella 2o yhteen. Marja loppui tietenkin kesken, joten kaivoin jämälankapussista jotakin tuntematonta mustaa sekoitelankaa, joka tosin oli sävyltään hieman sinisenmustaa Marjaa ruskeanmustempi ja paksuudeltaan aavistuksen ohuempaa; hyvin kuitenkin vältti tähän tarkoitukseen. Piristeeksi virkkasin parsinlankapurkista löytyneistä langanpätkistä erilaisia pyörylöitä, lyhyemmistä pätkistä (vihreä ja punainen) tuli epäsymmetrisiä, sinisestä riitti kokonaiseen pyörylään. Tummien nappien lokerosta löytyi sopivasti kolme samanlaista mustaa purkunappia, jotka ompelin yhdellä neulelankapistolla pipoon. Nyt virkatut koristeet saa halutessaan kokonaan irti, niitä voi vaihtaa tai laitella eri järjestykseen mielialan mukaan. Pidin itse lopputuloksesta (erityisesti koristeista) siinä määrin, että pipoa on tullut käytettyä muutenkin kuin lenkillä. Lanka tosin kutittaa hieman otsan hiotessa, mutten ole antanut sen estää pipon käyttöä.

1 kommentti: