perjantai 11. lokakuuta 2019

Helsinkiä pakoon

On oikeastaan aika hurjaa ajatella, että esittelen nyt sukkamalleja, joiden suunnittelusta alkaa pian olla pari vuotta aikaa! Sitä se kirjan tekeminen on - pitkä ja monin paikoin puuduttava matka, jonka hedelmiä kerätään vasta aikojen päästä itse työnteon jälkeen.

Helsinkiä pakoon syntyi jälleen kerran yksinkertaisen kirjoneuleraidan ympärille. Yksinkertaisuudestaan huolimatta sain upotettua kirjoneuleosaan monta erilaista keinoa häivyttää kerroksenvaihtumiskohdan pykälää. Loput sukasta on helppoa pintaneuletta, joka antaa tilaa monille erilaisille värjäyksille ja langoille.


Ensimmäisen kokeiluparin neuloin lasten kokoon Novitan Venlasta. Olin sen verran tyytyväinen lopputulokseen, etten enää tehnyt muutoksia, vaan neuloin varsinaisen malliparin aikuisten koossa.Kirjan malliparin pääosassa on Lanitium ex Machinan Basic Sock värissä Radioactive Swamp, joka on yksi maailmankaikkeuden kauneimmista vihreistä langoista - tai ainakin minun maailmankaikkeuteni, joka on melko rajoittunut. Eikä näitä sukkia katsellessa voinut ajatella muuta kuin karkaamista urbaanista kaupunkiympäristöstä jonnekin luontoon, vaikkapa soutamalla vadelmaveneellä Hankoon (jossa en, sivumennen sanoen, ole itse koskaan edes käynyt).

Pitihän minun neuloa vielä kolmaskin koko, ihan akateemisesta mielenkiinnosta ja rakkaudesta lajiin.


Samalla tulin kokeilleeksi, miten kirjoneulekuvio toimii, kun kuviot ovat vaalealla ja pohja tummemmalla värillä. Aika kiva näinkin, ja Puffalan tummanharmaa Sukka-Puffa sopi unisex-malliin kuin nakutettu.

Helsinkiä pakoon on ollut yksi suosituimmista Tuhansien villasukkien maa -kirjan malleista. Niin se vain on, että lopulta hyvinkin yksinkertaiset mallit puhuttelevat - eivät pelkästään minua itseäni, vaan monia muitakin. Ehkä se on helpon, toistuvan mallineuleen meditatiivinen rytmi, joka sopii rentouttavan neulomisharrastuksen luonteeseen.

3 kommenttia:

 1. Just näin; helppo ja rytmikäs on rentouttavaa neulottavaa ja kun sillä lisäksi saa kauniin pinnan niin malli on erinomainen.
  Toisin kuin nyt neulottavana oleva mysteerilapanen, se ei renouta lainkaan pitkine lankajuoksuineen mutta sitkeästi sen meinaan valmiiksi saada. Välillä tietysti sukkaneuleella rentoutuen.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä siitä, että tuo vihreä on upein vihreä koskaan. Ja nää sukat on myös ihanat.

  Kaikki loputon kauneus-sukat on muuten mun miehen lempparit kaikista itselleni neulomistani sukista.

  VastaaPoista
 3. Miten hienot sukat. Ihana vihreä.

  VastaaPoista